2023 passerade…

2023 blev ett fantastiskt stort år nu när jag ser tillbaka på det. Jag fyllde 50 och därmed har jag lyckats med ett mål jag haft sedan barnen var menlöst små. Målet var ju att finnas kvar i livet åtminstone så länge att de hann och bli myndiga och detta är de ju nu. Grabben har flyttat till egen lya och dottern har numera körkort. Jag är så löjligt stolt över deras prestationer och de människor de har utvecklats till att bli.

Sedan har jag slutfört ”projekt specialistsjuksköterska” vilket för några år sedan upplevdes som hopplöst svårt. Inte för att kurserna är svåra (inget är svårt som man är intresserad av) utan för den där förhatliga D-uppsatsen. Men… Jag jag hade möjligheten att fokusera på uppgiften och det gick uppenbarligen bra.

Utöver detta har jag nu äntligen köpt ett hus. Förvisso tar det ytterligare några veckor innan jag får nycklarna eftersom säljarens advokat gjort en tavla vad gällde dödsbo och lagfart men alla papper är undertecknade så det är bara litet väntan som gäller. Hade gärna kommit igång eftersom jag har planerat så mycket men… Ibland får man öva sitt tålamod litet grand. Huset är inte drömkåken men det är inte en lägenhet och det går att flytta in i så snart som jag fiffat till innertak, väggar och lagt golv så att det ser fräscht ut. Utöver detta så finns det såklart en massa projekt att utföra men inget som är panik med.

Och kärlekslivet då? Alltså, det har varit ett bra år vad gäller dejting och det faktum att jag inte låst fast mig någonstans eftersom det inneburit att jag haft tid över för allt annat jag behövt göra. När det gäller kommande år får vi se. Jag har inget behov av att hamna i en relation bara för att befinna mig i en relation. Blir det så blir det men annars är livet grymt bra ändå.

Så 2024 ser bra ut. Livet är inte perfekt men det tycker jag inte att man kan kräva av det. I min ålder är ”good enough” riktigt jevfla bra 🙂