Möbler är ändå mest i vägen…

Det var inte alls så jag hade tänkt mig! Ikea, vad har jag gjort dig egentligen? Jovisst kunde jag ha haft måtten klara för mig innan jag åkte dit. Det var ett fel värdigt en nybörjare men till mitt försvar så vill jag hävda att deras kombinationer av ”tvmöbler” inte är anpassade efter min tv… Samtidigt erkänner jag att detta inte är mycket till försvar.

Nåväl, efter en trevlig tid tillsammans med en vän i hans nya lya for jag till Ikea där jag beskådade, funderade, mätte, räknade, spånade och kom fram till en helt briljant lösning på hur jag vill att min tvmöbel skall se ut. Plockade ihop allt, körde till kassan, ut till bilen, omorganiserade bilen eftersom den inte alls tyckte att jag skulle frakta möbler idag, tråcklade in allt och for hem med en ”kort” avstickare till min bror som fyllde dubbel 22.5 idag (Mmmm, kaffe!)

Sedan släpades alla dessa paket upp i lägenheten och slutligen parkerades bilen. Eller ja, efter denna nämnda parkering så kom mätstocken fram. Enligt min plan så får tv’n plats i möbeln OM jag bara sågar av tre centimeter på längden först. Nu hör till saken att jag har ett vagt minne av att elektronik och paneler inte uppskattar att bli sågade i och tvärtom brukar uppvisa diverse oväntade effekter efter den behandlingen. Därför stod jag inför ett problem av betydande storlek. Plocka ihop alla paket, stuva in i bilen och lämna tillbaka eller fundera ut en ny lösning med det jag har och kanske komplettera.

Båda lösningar innebär ytterligare en färd till Ikea men den ena med färre paket. Nu tror jag minsann att en ny kombination kommer att lösa problemet. Det blir litet dyrare och kanske ett par centimeter större än planerat men vaffan… Jag vill inte köra tillbaka allt i morgon. Så, genom att göra på ett alternativt sätt kommer jag att kunna åka dit litet senare istället.

Och vet ni vad? Det blir nog bra ändå 🙂