Allmänt babbel

Jag bearbetar mycket genom skrivande och funderande. Även känslor bearbetas på så sätt eftersom det sättet ger perspektiv och ifrågasätter om känslan faktiskt hade någon grund att stå på eller om den hade något annat ursprung som var mer volatilt. Och oftast visar det sig att känslan var mycket mer svart/vit än så som jag ser livet i mitt habitualtillstånd (dvs. lugn, resonerande och med koll på den enorma gråskalan som är den största delen av livet).

Sedan läser jag mycket och kikar på filmklipp från människor jag jag bedömer har någon koll på området (från olika perspektiv och även från sådana jag spontant inte ens håller med i början innan jag förstår deras synvinkel) för att få intryck från andra då jag är allt för medveten om att mitt ”rätt” inte alltid är ett universellt ”rätt”. Jag närmar mig allt mer att det inte är speciellt komplext men att vi gör mycket allt för krångligt när det inte behöver vara det.

När det gäller förhållanden finns det tre komponenter som behövs för att det skall fungera. De första två självklara är ömsesidig kärlek och respekt. Det tredje är att man är färdig med sitt förflutna så man inte ger sig in i något nytt med en massa bagage för det kommer tvivelsutan bli ett problem i det nya. Från den platsen är min övertygelse att man kan bygga en fantastisk framtid men det krävs såklart att båda uppfyller de tre punkterna.

Vid den här tidpunkten förra året var jag singel och hade beställt en 3D-skrivare som jag micklade med. Jag hade bearbetat det slutliga misslyckandet från ett flerårigt och väldigt krångligt förhållande och mådde förhållandevis väl bortsett en och annan svacka av ensamhet. Jag var lyckligt ovetande om att något fantastiskt väntade strax efter årsskiftet men att det också skulle krascha bara några månader senare.

Så I detta nu är jag åter utan fast förhållande och befinner mig litet på samma plats som för ett år sedan. Jag har till och med några nya delar till 3D-skrivaren som väntar på mig på ”posten”. Jag har landat i en acceptans över var jag befinner mig i livet och ser att banan till den platsen kan ha varit svår men inte nödvändigtvis fel.

Till helgen planeras litet byggande så att en ny Grogu kan printas ut men denna får bo här hemma. Och så skall jag demontera tvättmaskinen litet för den är krånglig och detta är ju vad man gör när något krånglar. I alla fall om man vill finna var problemet ligger så man kan laga det som felar och fortsätta framåt.