Allt är Judarnas fel?

Föreställ dig bilden av en man med hatt och glasögon samt en tonårspojke som båda står och  väntar på bussen. Tiden går men plötsligt petar pojken mannen i ryggen.

*pet pet pet*
Mannen: ”Uh, vad vill du?”
Pojken: ”Du får inte vara här.”
Mannen, som är i god form och har en tidigare karriär inom proffsboxning, upplyser pojken om att han har all rätt i världen att befinna sig på denna plats.

*pet pet pet*
Mannen: ”Men.. Vad vill du?”
Pojken: ”Du får inte vara här!”
Mannen: ”Jo, det får jag så var snäll och sluta peta på mig.”

Samma scenario spelas upp ett flertal gånger och mannen blir allt mer irriterad på att pojken, som borde inse att den är i underläge, inte slutar med sitt petande. Efter en stund anländer även mannens dotter och hennes treåriga son. Tonårspojken övergår då till att peta på dottern.

*pet pet pet*
Dottern: ”Men, vad håller du på med?”
Pojken: ”Ni får inte vara här.”
Mannen: ”Men, sluta nu med dessa dumheter! Vi får visst vara här och jag börjar tröttna på att du vägrar lyssna. Låt oss vara i fred!”

Pojken ger då, med full kraft, den treåriga sonen en örfil som får barnet att falla till marken. Resultatet av denna handling blir att mannen fullständigt tappar fattningen och slår tonårspojken  blodig.

För en person som bara fokuserar på att mannen var starkare och, beroende på hans höga ålder, dessutom borde veta bättre så kan situationen  lätt vinklas till att mannen gjort fel men få skulle kunna finna en lösning som inte innebar att mannen tvangs flytta sig till en annan hållplats.

På sätt och vis vill jag dra paralleller till vad som just nu sker nere i Israel. Pojken, eller Hamas i detta fallet, granskas inte alls lika hårt som Israel ty Israel ses som ett civiliserat land emedan patrasket som hamas består av ses med blidare ögon då de ”bara” är araber.

Att hamas har skickat in över 11000 missiler, raketer och granater in i Israel sedan 2005 verkar inte spela någon roll.
Att hamas använder sig av mänskliga sköldar i form av civilbefolkning (barn!), vilket resulterar i högre andel civila dödsfall, gör inte att skuggan faller över hamas utan Israel.
Att hamas, genom att använda sjukhustak som avfyrningsramp, ser till att sjukhuset tappar sin, genom genevekonventionen givna, folkrättsliga status och gör det till ett mål för Israelisk militär är tydligen oväsentligt..

Hamas är fega kräk och att det inte kan bli fred i den regionen är, ur min synvinkel, deras fel men så länge som vi har naiva och verklighetsfrånvända kärringar (av båda kön), med palestinaschalen viftades i vädret, som hejar på dem så kommer inget att bli bättre. ”Vi”, i väst, måste sluta ge patrasket en plattform att föra ut sitt förvrängda budskap ifrån och istället ställa precis samma krav på dem som vi gör på Israelerna. -”Lägg ner vapnen och uppför er som folk så skall ni se att grannarna sänker garden. Det sker inte över en natt men tids nog, när rädslan över att bli angripen bakifrån har klingat av, kommer det gå alldeles ypperligt att jobba sida vid sida.”

Slutligen vill jag påstå att Israel anstränger sig så gott som det går för att minimera civila skador och dödsfall men att en nollvision är fullständigt orealistisk. En stor skillnad är också att droppen som fick bägaren att rinna över denna gång renderar åtal i Israel men hyllningar av hamas…

8 svar på ”Allt är Judarnas fel?

 1. Du är ännu en dåre som förnekar Israels folkmord och terrorhandlingar. Jag tycker att Hamas är skurkar och begår terrorhandlingar men herregud de är bara en fjärt i havet
  med sina nyårsraketer jämfört med Israels högteknologiska super armé som får åtskilliga miljarder dollar i stöd från USA varje år. Israel är världens 11 starkaste vapenmakt. Media har gång på gång visat vilka fega kräk Israel är. Skjuter på flyende
  obeväpnade civila, bombar sjukhus och flyktingförläggningar som står under FNs övervakning trots upprepade förvarningar. Mördar barn och kvinnor på stränder och i skolor. Kontrollerar hela inflödet av förnödenheter till Gaza genom den olagliga ”Berlinmuren” och stryper det när de ska dra åt tumskruvarna ytterligare på den
  lidande civilbefolkningen. Kan skriva hur mycket som helst om apartheidstaten
  Israel men det är nog meningslöst att kasta ”pärlor till svinen!”.

 2. Tack för ditt inlägg men det finns vissa saker jag skulle vilja peka på i vad du skriver.

  Först och främst: Folkmord? Du tycker inte att det är att urvattna begreppet när du (och viss form av massmedia) tar i så att ni nästan kissar på er? Det bor runt 1.5 miljoner människor så även om antalet döda skulle uppgå till det tiodubbla kommer vi inte i närheten av ett folkmord i ordets rätta bemärkelse. Utöver detta är det inte ens en ursprungsbefolkning vi talar om utan inflyttande folk mestadels från Egypten, Syrien och Jordanien.

  Vad gäller Israels försvarsförmåga är det väl inte konstigt att de ser till att vara starka? Historiskt sett finns det flera incidenter som motiverar ett effektivt försvar.

  Vad gäller de incidenter du tar upp… Ja, i vissa fall är det misstag, i andra beror det på att hamas använder civila som mänskliga sköldar eller nyttjar sjukhustak som avfyrningsramper (vilket då tar bort det folkrättsliga skyddet). ”Berlinmuren”, som du kallar den, finns där som ett skydd för Israels innevånare och du har tydligen missat att grannarna inte har fred som mål. Hamas har uttryckligen sagt att alla judar skall förintas och detta är vad de kämpar för.

  Jag hoppas du inte misstolkar mig ty jag vill försäkra dig om att jag på intet sätt tycker det är ok när civila drabbas. Men det finns många facetter på konflikten och det är definitivt inte endast Israel som skall bära hundhuvud för oskyldigas bortgång.

  Glöm inte att Israel endast har ”Lägg ner vapnen, erkänn Israels rätt att existera.” som grundkrav. De har ingenting att tjäna på att skjuta någon som inte är ett hot för dem…

 3. Vill bara tillägga att du själv är indoktrinerad av viss media, kristna högerfalanger,
  och Israelvänner. Det tjatas om mänskliga sköldar från Hamas. Gång på gång
  har detta motbevisats av bl a FN och internationella utredare på plats. Du går på
  ren högerpropaganda, även i Israel är det många protester på denna groteska
  maktdemostration som armén utövar. Helt otroligt att du kallar det incidenter
  och skyller på ”misstag” när Israel presisionsbombar många mål som t ex
  flyktingförläggningar, sjukhus och skolor därför de skyller på att Hamas har
  vapen eller medlemmar där. Herregud fattar du inte att Israels mål är att överta
  hela Västbanken och så småningom Gaza, samt traumatisera Palestinierna
  med terrorbombningar och sanktioner. Vill ändå tillägga att du har en trevlig ton
  i ditt svar och där har jag lite att lära.

 4. Hej igen Rune!
  Om det nu är så att Israel önskade behålla Gaza hur kommer det sig då att de lämnade Gaza (och avhyste bosättare) 2005? Jag skulle vilja påstå att om det fanns någon önskan att annektera Gaza så kunde Israel ha gjort det precis när de så önskade.

  Hur kommer det sig att du tror att Israel vill ha Gaza? Är du medveten om att Gaza enl. Hamas (innan revideringen av deras manifest) inte tillhörde ”palestina” (som aldrig varit ett land) utan Egypten?

  Återigen vill jag påstå att Israel inte har något självändamål i att döda barn eller andra civila för den delen. Varje ickemilitärt mål de träffar skapar endast negativa konsekvenser så varför tror du att de medvetet utför de handlingar jag kallar misstag? Sedan finns det gott om bildbevis på hur hamas använder civila byggnader, ambulanser osv. för sina aktioner och i det ögonblick detta sker så är det ”ok” att retalliera.

  Fördelen med Sverige är ju att vi har rätten att diskutera dessa frågor utan risk för liv och lem. Denna rätt finns även i Israel men icke i Gaza ty hamas tillåter inte ”sina” innevånare den rätten.

 5. Tyvärr slår din naivitet igenom här, naturligtvis är det ett diplomatiskt trick
  från ditt kära Israel att 2005 lämna Gaza för tillfället. Om du nu minns
  något från den tiden så var trycket stort på Israel p g a alla olagliga
  bosättningar på västbanken som hade ökat i drastiskt, Israel var rent taktiskt
  tvunget att ge något tillbaks för att mildra trycket från omvärlden.
  Tragiskt att du så ensidigt pratar om självändamål när de medvetet bombar
  civila mål och i detta läge skiter i omvärldens reaktioner. Numera så
  väntar Israel ut omvärldens ilska, de vet att denna kommer att självdö
  med tiden. Israel har gett arrogansen och cynismen ett ansikte.

 6. Rune, du är duktig med tillmälen och insinuationer men ingenstans plockar du fram något som stödjer det du skriver. Saken är den att OM Israel hade haft viljan kunde de annekterat de områden de, genom strid, vunnit. Detta har de inte gjort utan snarare har de visat på vilja att få till stånd en fredlig lösning. Israel stödjer tvåstats-lösningen med förbehållet att hamas lägger ner vapnen och erkänner Israels rätt att existera.

  Jag tycker du verkar ha målat in dig i ett hörn där juden måste vara den onda för att alla alternativ, för dig, nu bortses ifrån. Sett till media, och åsikter likt dina, är det skrämmande lik retorik som användes mot judarna under 1900-talets första hälft.

 7. Detta blir mitt sista inlägg om du nu tar in det. Du snackar om tillmälen och insiunationer samtidigt som du mer eller mindre anklagar mig för antisemitism.
  Tar definitivt tillbaka det där om din trevliga ton. Det är nästa förtal du sysslar
  med, har aldrig haft något emot judar som folkslag samt även sett Hamas
  som en (tyvärr folkvald) terrororganisation. Det kommenterar du inte alls utan
  pratar runt det egentliga problemet, som jag med all önskvärd tydlighet vill
  belysa….ISRAEL ANVÄNDER ÖVERVÅLD OCH TERRORHANDLINGAR I
  SIN DESPERATION ATT KONTROLLERA GAZA. Inte med ett ord har du
  kunnat bemöta det jag skrivit om Israels krigsbrott. Du är pinsam i din usla
  retorik som t ex ”lägg ner vapen, erkänn Israels rätt att existera”, Israel anstränger sig så gott de kan med att minimera civila skador och dödsfall”. Har du källor på
  detta eller är det fantasier och sagor du och dina gelikar gjort till sanningar.
  Civila dödsoffer varav nästan 25% är barn bemöter du lite svepande med att
  det inte är Israels avsikt (ej ok) och i en annan mening påstår du att det finns
  gott om bildbevis för att Hamas använder civila byggnader och ambulanser för
  sina aktioner. Visa dessa bildbevis då, FN säger något helt annat men det har
  du tydligen förträngt. Jag känner igen din sk argumentation från andra proisrael
  fanatiker, lika desperat och förnekande av stormakten Israels krigsbrott.

  Tack för mig!

 8. Ok, tack för dina inlägg.

  Vad gäller de bilder och filmer som visar på hur hamas använder civila byggnader som ”skydd” för sina avfyrningsramper så finns det en hel del men det verkar inte som du är speciellt intresserad av att finna det materialet (det är inte svårt). Därför tror jag inte heller du skulle bry dig om dem om jag så pekade på dem med hela näven.

  Det finns också gott om exempel på hur Israel gör sitt yttersta att undvika civila offer men det absolut viktigaste är att de INGET har att vinna på att döda oskyldiga. Snarare tvärtom!

Kommentarer är stängda.