Äntligen tillträdesdatum!

Mäklaren ringde igår och meddelade att allt nu var färdigt för att ha mötet där pengar och nycklar skiftar händer. Så på onsdag (ja, det är lördag nu) är det dags! Så najs att återigen ha en tidsram att arbeta inom eftersom det blev litet vakuum här i väntan på besked. Hittade en partikelsensor som jag tänkte bygga om för att också kunna mäta CO2, luftfuktighet, temp och lufttryck för att sedan koppla ihop med ”Home assistant” så jag har beställt delar för detta. Bra med sensorer i vardagsrum, tvättstuga och ”garage” (som kommer bli hobby och slungrum).

Jag har såå många planer för olika projekt (allt från stora till små) som jag vill genomföra nu men fattar samtidigt att det vore helkorkat att köra flera parallellt för då går jag in i väggen och inget kommer bli gjort. Det är alltså viktigt att göra dem i prioriteringsordning utefter vad som är ”måste”, ”behövs sedan” och ”hade varit kul/najs”.

Initialt är det första att riva tapeter, kolla vattenkvalitet, kontrollera eldstad, tvätta innertak, måla tak/lister, måla väggar, lägga nya golv, slipa parketten i vardagsrummet byta kyl/spis, byta bänkskivor i köket, måla köksskåp (inne i dem), måla luckor till köksskåp, garderober osv… Och ja, litet i den ordningen med. Sedan tillkommer en massa projekt som flytta växthus, bygga hönshus, bygga ett garage/hobbyverkstad, fixa hundgård, fixa fasad, lägga nytt tak, renovera fönster, byta träpanel osvosv.

Jag är så taggad på att komma igång! Planen är att filma renoveringarna både för egen del men också för potentiella köpare längre fram så ser de hur allt är gjort.

Men vad skall jag göra idag? Tja, plocka ner litet prylar i kartonger, pilla navel och chilla för jag kommer ha mycket att göra denna våren. Viktigt att hela tiden ta pauser och njuta av att få existera för jag vet att jag har en förmåga att bara ”köra på” och glömma bort hur snabbt ”väggen” infinner sig om man inte har koll.

Så… Breathe… Chill… Plan… Execute!