Är man rik bygger andra ens möbler.

Men Ikea då!!? Alltså, detta brukar inte hända mig men tyvärr så har färgen släppt på vissa delar av min byggsats vilket då innebär att jag redan i morgon kommer få åka upp och byta. Jaja, jag skulle ju ändå dit men ändå :/ Jag tappar liksom fart (dropping fart, farting droppings?) i mitt byggande när delarna inte går att använda.

Idag ”attackerade” media El-cigaretter med rubriker som skulle påvisa hur farliga de är. Problemet jag ser är att det de påstår är farligt inte direkt är det normala brukandet utan saker som ”att dricka vätskan (vilken kan ha en hög dos av nikotin i sig) är potentiellt livsfarligt” och ”ungdomar kan börja använda dem”.

Jag har testat elcigg och visst kan de fylla en funktion för exempelvis rökare som vill dra ner på giftigheterna. Vad som används som ”bränsle” är långt ifrån så farligt som riktiga cigaretter och primärt ett ämne (propylenglykol) som också är en livsmedelstillsats, finns i snus och i läkemedel (det finns även ett vegetabilisk substitut). Sedan tillsätts ibland nikotin vilket, i höga doser, kan vara livsfarligt samt smakämnen. Vad gäller smakämnena så är jag mer skeptisk eftersom det sällan står vad de innehåller så visst, där kan det finnas farligheter men fortfarande inte i närheten av ”the real deal”.

Vad som stör mig är att det blir ett jevfla liv över elciggen, som är bra mycket mindre farlig, när den vanliga cigaretten fortfarande säljs över disk i vanliga butiker och kiosker. Jag håller med om att det behövs mer information om t.ex. hur man skall hantera ”bränslet” men om vi vill ”rädda fler människor från rökningens baksida” kanske inte detta är rätt väg.

Fast å andra sidan kanske tobaksbolagen köper kritik mot elcigg så de kan fortsätta producera ”accepterat” gift? (foliehatt på!)