Batra hjärta S!

Det blir inget extraval och Batra tycker att ”det stärker Sverige”. Jag har svårt att tolka det på annat sätt än att hon hellre ser S vid makten än ser till att jobba för förändring. Intressant sätt att försöka visa sig duglig som efterträdare till skalle-Per.

Mantran som ”det är bra för landet, vi tar ansvar för landet, vi sätter landet främst, det stärker Sverige” upprepades flitigt under presskonferensen och efterföljande intervjuer. Vad de egentligen menar är att det är bekvämt för politikerna! Nu behöver de ju inte jobba för att se till att det finns reellt stöd för politiken längre.

Jag är tämligen säker på att de stora förlorarna i detta är Alliansen eftersom de nu, i hopp om att få samma behandling om de vinner nästa val, väljer att agera dörrmatta åt Miljöpartiet och sossarna.

Det är väldigt uppenbart att det är viktigare, för proffspolitikerna, att inte tala med SD än att jobba för att få igenom sin politik… Samtidigt så får jag väl gratulera SD till de nya röster detta kommer generera. Tidigare sades Sahlin vara den bästa valarbetaren Alliansen hade men nu är det Alliansens tur att jobba för ett annat parti. Bra jobbat Alliansen! Eller?

Själv tycker jag det är väldigt konstigt att vi har ett system där en minoritet får styra landet istället för att vi har krav på att regeringen alltid skall företräda minst 50%. Just ur ett demokratiskt perspektiv är det underligt att minoriteten skall få sätta agendan. Därför är det nu än mer alarmerande när alliansen, av bekvämlighetsskäl, lägger sig platt inför en av tidernas svagaste regeringar.

Det är inte svårt att förstå att sossar med anhang gillar vad som hände idag. Inte heller är det svårt att förstå att de som inte är intresserade eller insatta i politik också kommer tycka det är bra att slippa en ny valrörelse (för det tar ju bort uppmärksamhet från Paradise Hotel och Bonde söker fru). Men att det är bra för Sverige? Nej, det kommer inte jag att förstå.