Bespara mig din indignation

Jag tänkte ge min syn på ett valresultat som var förväntat av alla vilka inte lever i en fantasivärld. Det är väl lika bra att börja med SD eftersom det tydligen är vad som får folk att gå fullständigt i taket…

Låt se nu, vilka taktiker har använts historiskt för att minska SD’s väljarkår? Isolering, smutskastning och publikt uppvisande av avsky. Efter varje val kommer insikten om att det inte fungerade så bra och att en annan infallsvinkel kanske borde användas.

Hur har ”man” gjort i denna valrörelse? Precis samma sak men lägg till saker som ”Vänd dem ryggen”, ”För ett jävla oväsen” och min personliga favorit från politikersidan ”Om Jimmie säger en sak så skall jag gå så långt åt andra hållet jag bara kan för att markera hur litet SD jag är”.

Funkar väl riktigt jävla bra eller? Nej, och eftersom det inte tidigare fungerat så är det väl troligt att det inte heller i fortsättningen kommer göra det. Ett citat angående dumhet är väl ”Att gång på gång göra samma men förvänta sig ett annat resultat.”? Kanske det är dags att fundera på en annan väg kanske?

Innan jag fortsätter så kommer ett kort meddelande till de som på olika sätt uttrycker att ”Alla som röstat på SD skall ta bort mig från vänlistan på FB” osv… Snälla, oavsett vad jag röstar på så är det nog fan lika bra att du plockar bort mig för om vår vänskap är så litet värd och så bräcklig att du, utan att ens diskutera, väljer bort mig beroende på vad jag skulle rösta på så är du ändå ingen av mina vänner.

Nåväl, Löfven gick ut inatt och var tydlig med att oavsett vad som sker så finns det ingen möjlighet att han skulle samarbeta med SD. You know what? Det där med isolering funkade ju inte… Kanske dags att ta frågorna på allvar istället för att skita på 13% av befolkningen? Det sämsta alternativet nu är att depolarisera allt vad ideologi heter mellan blocken med förevändningen att ”Han är dum och då kan inget han säger vara rätt eller vettigt”. Med den synen kan jag garantera att SD växer än mer till nästa val.

Men 87% röstade ju inte på SD! Nej, och 69% röstade inte på S, 77% röstade inte på M, 93% röstade inte på Mp, 94% röstade inte på C eller FP, 95% röstade inte på KD och 97% röstade inte på F! (tack som fan för det…). Det är helt enkelt en riktigt dålig argumentationsteknik att peka på alla som inte röstade på ett visst parti för de är i majoritet oavsett vilket parti du tittar på. Riktigt konstigt är väl att ett parti som då 93% inte röstade på troligtvis kommer sitta i regeringen men detta tycker tydligen ingen är värt att protestera emot…

Som sagt så var valutgången förväntad och blev du tagen på sängen har du levt i en bubbla som varken logik eller information lyckats penetrera. M’s tapp till SD har sin största källa i Reinfeldts taktik att skrämma människor med att välfärden skall få ta ett steg åt sidan till förmån för människor som aldrig varit en del i att bygga den. Det får låta hur cyniskt det vill men alla har vi en gräns där vi inte vill offra mer av vår välfärd eller framtida välfärd för barn och barnbarn och Skalle-Per tog ett stort steg över den gränsen för många väljare.

När det gäller Mp’s låga resultat tycker jag det var bra att de inte fick mer. Inte för att jag tycker att miljöfrågor är oväsentliga på något vis utan för att det är ett parti som kör med skrämselpropaganda som inte har fast eller trovärdig grund i något verklighetsanknutet. Det är ett parti för foliehattar!

Att jag sedan är riktigt glad över att F! inte kom in beror inte på någon uppdämd vilja att förtrycka kvinnan utan att hela det ”partiet” är ett stort skämt och de som lade sin röst där troligtvis borde berövas rätten att rösta i nästa val (jajamän, det där var ironi om du missade det). Jag är helt och fullt för jämställdhet och min dotter skall ha precis samma möjligheter att lyckas som vilken grabb som helst men F! är inte ett alternativ.

Det finns mer att säga men… Valets utgång (inklusive Reinfeldts avgång från ordförandeposten) var förväntat från min sida. OM politikerna nu visar någon form av intelligens (vilket tyvärr är tveksamt) så lyfter de frågorna som fick ett litet parti att mer än fördubbla sin storlek. Diskutera dem på ett vuxet sätt utan prestige och kom med lösningar som inte skrämmer väljarna så skall ni se att SD är ett minne blott…

6 svar på ”Bespara mig din indignation

 1. Finns inte mycket mer att tillägga. En bra analys av läget i Sverige. En liten kommentar angående Fi, tycker att de fick alldeles för många röster tack vare att en hel del sossar taktikröstade på dem för att de skulle komma över 4 procents spärren. Nu lyckades det tack och lov inte men S kanske hade behövt de rösterna.

  • Visst är det så att F! fick fler röster de förtjänade och det är absolut tur att taktikröstningen inte fungerade. Som jag ser det är det nuvarande läget riktigt bra för demokratin. Jag tror samtliga partier behöver en nosknäpp för att faktiskt börja lyssna litet på väljarnas farhågor och inte bara ta den lätta vägen.

 2. Redan 2008 samt sedermera nedlagt i ett kuvert där jag lade ned samma prognos 2011 om att SD skulle komma upp i 12.8 % kom ju på skam med hela 0.1 dom fick ju 12.9. Så jag var inte ett dugg förvånad alls. De flesta kan varken läsa historia eller ens skulle känna igen HELA historiska faktualiteterna som utspelats sig det senaste 100 åren. det är patetsikt med dagens journalister, politiker, ”experter” samt alla dessa ständigt ”tyckande” människor som sammanblandar fakta med ”tyckande”. Jag har t.o.m. hört en så kallad expert och tillhörande självutnämnd ”kulturelit” svara på samtalsinlägget som avslutades med, ”och dessa entydiga fakta talar sitt eget språk” med ”jamen jag tycker ju att det inte”……. Och har ni märkt att alla numera säger ”jamen jag tror”…. ”Jag TROR”, då svarar jag bara med ett rungande ”Halleluja på dig” eftersom vi nu föflyttat oss från Gnosis (kunskap) till Tro allena. Och det kan jag ju visserligen gå med på då jag faktiskt och vetenskapligt empiriskt bevisar att jag är troende kristen. Men då en förvirrad fjomp tillika ateist och självutnämnd ”kulturelit” påstår sådant så replikerar jag kanske även med, ”Halleluja nu är miraklernas tid åter”. Nog är det en förunderlig tid vi lever uti !

  • Ja, att det var så många som blev tagna på sängen av resultatet är ganska besynnerligt. Samtidigt är det spännande att inte ”sjuklövern” tog SD’s paradnummer på allvar och själva funderade över om allt han sa verkligen bara var trams och rasism. Det hade varit väldigt lätt att plocka en stor del av SD’s väljare genom att bara erkänna att det finns ett upplevt problem som måste tas itu med men vad gjorde Skalle-Per? Jo, han distanserade sig ytterligare genom att förklara för väljarna att de minsann får stå tillbaka nu. Jimmie var såklart inte sen på att plocka upp stafettpinnen…

 3. Jag har hört från en absolut säker källa med placering djupt inne i M att man bleb ”fly förbaskad över tilltaget att annonsera sin avgång redan nu och inte vid årsskiftet”. Detta har bekräftats av flera andra mycket säkra inside källor i M. ”Skalle-Per” försvårade sitt partis situation betydligt och flera undrar nu om detta är en spark till ”vissa inom partiet” för vad de privat utsatt ”Skalle-Per” för. Han var mycket irreterad av ”vissa situationer” vi Almedalsveckan som påverkade sitt privata liv. En v iss person var tvungen att smyga utmed biblioteket och fick inte synas offentligt tillsammans med honom i Visby. Jojo. Svinhugg går igen; brukar man säga !

  • Haha, ja det tilltaget var inte värdigt en person som borde varit väl medveten om hur det skulle påverka den politiska situationen. Samtidigt passar det väl in i den bild jag har av honom. Det finns inget tillfälle som kunde ge honom mer publicitet än på valdagen för att annonsera steget bort från politiken. Utan din förhandsinformation så kunde jag trott att han helt enkelt inte brydde sig om vad för påverkan det kunde ha för andra men nu blev det väl ytterligare en bonus antar jag.
   Sedan var det bra att Borg också försvann för den j-veln spillde ut min öl -05 😉

Kommentarer är stängda.