Brief introspect.

Sitter ”miss i nassen” (eller snarare under spöktimman) med ett litet glas krusbärsmjöd från förra årets skörd. Jag vill nog påstå att vinbärsmjödet blev bättre men det är ändå fantastiskt lyxigt med egen produktion av alla råvaror.

Tänker på hur fantastiskt livet ändå har artat sig. Just nu är det svårt att inte känna sig nöjd med var jag är precis i detta nu utan att för den sakens skull känna någon brist på kommande upplevelser. Jag fann ”mindfulness” långt innan jag läste om det eller visste att det var ett koncept. Någonstans hade jag förstått att här och nu, för mig, nästan alltid är bättre och det är där jag vill befinna mig. Och det är klart att det innebar ett problem när jag umgicks med människor som så gärna befann sig i forntiden, med alla dess hugg och slag, eller framtiden med all dess ovisshet och stressande känslor. Att finna nuet och bara tillåta sig njuta av det man har där är en sådan fantastisk gåva man kan skänka sig själv.

Jag pratade med en kollega för ett tag sedan som inte riktigt hade insett att det där med att leva här och nu inte betyder att man samtidigt skall tillåta sig att bli impulsiv och bara följa varje ingivelse. Det innebär absolut inte att man säger ja till allt. Man blir inte naiv utan skall fortsätta precis som alltid att tänka och fundera över vilken väg man skall ta för att komma framåt, man skall inte släppa det automatiska ifrågasättandet som inträder när man är på väg att genomföra stora förändringar och man skall fortsätta skärskådandet av känslor och var de kommer ifrån. Framför allt reda ut om det är sanna känslor. Men man skall tillåta sig leva i nuet och man skall vara snäll mot sig själv.

Jag tror nästa vecka blir riktigt bra och den känslan sitter jag med nu och njuter av.