Change

Under större delen av detta året (och troligtvis slutet av förra) har jag varit både psykiskt och fysiskt trött. Jag har sovit dåligt och vaknat med huvudvärk och låg energi. Eftersom jag gillar mätvärden har jag såklart kollat vitalparametrar och mitt låga blodtryck har varit lägre än vanligt och vilopulsen ligger runt 40 vilket en duktigt tränad person skulle vara nöjd med. Nu är jag inte grymt tränad så bradykardi är inte helt väntat. Jag har självfallet kontakt med läkare men standardpaketet med blodprover visar inte på något avvikande så vi får väl se om det helt enkelt är så att det är något min kropp hittat på utan att det för den sakens skull är något fel. I’m not worried. 🙂

Hursomhelst, I helgen flöt något upp till ytan som simmat runt i mitt undermedvetna en längre tid. Eftersom jag varit trött har jag placerat mig framför skärmen allt mer och lagt massvis med tid på sådant man inte behöver lägga så mycket tid på. Därför hoppade jag av sociala medier helt denna veckan (stängde de flikarna och plockade bort apparna), begränsade kraftigt youtube’andet osv. När denna veckan är över så kommer jag inte att återinstallera de apparna och de flikar med sociala medier som jag konstant hade uppe tidigare kommer bara öppnas ett par gånger om dagen. För det tog för mycket av min tid och bidrog egentligen bara med, mestadels, meningslös underhållning och en falsk känsla av att ingå i en större gemenskap än jag gör.

Missförstå mig rätt. Jag har de vänner jag har, umgås precis så mycket med dem som jag gör och menar på intet sätt att jag är bitter eller tjurig över att det inte är på något annat sätt. Det är helt ok att livet är som det är just nu och det är precis lika ok att jag tänker göra förändringar i det.

För saken är den att jag mår väldigt bra, trots min trötthet, och min förändring har möjlighet att späda på detta ytterligare eftersom jag mår som bäst när jag gör saker, skriver, vandrar. Kanske kommer jag skriva mer här, kanske tar jag upp låttextandet igen. Dunno… Har ju en del skolarbete också men helt plötsligt finns där tid som förut bara försvann. Dessutom kan man alltid ringa eller sms’a. 🙂

Under meditationen idag kom tankar och störde litet grand men som jag ändå valde att ta med mig ut. Jodå, det är ok om andra tankar hoppar in i meditationen ibland. Jag är inte en sämre människa bara för att min hjärna väljer att upplysa mig om annat än det jag borde ha fokus på. Under en meditation däremot får man se tanken litet som en besökare som kom förbi litet för tidigt, vinka glatt till den och sedan låta den passera utan att lägga mer vikt på det än så.
1. Jag tänker återgå till det mindre splittrade nuet.
2. Nu har jag tid att slutföra saker som borde slutföras.
3. Jag är så tacksam för att livet är precis så som det är just nu.

Det finns så många som lägger tid på att älta det förflutna. Som inte släpper det förgångna utan bär det med sig in i tider som borde vara fantastiska och då fläckar ner det nu de kunde njuta av. Och då blir nuet snart ett mörkt och tråkigt minne de kan älta i ett nytt nu för att fortsätta i samma tråkiga cirkelrörelse. Sådant slöseri med potentiellt lyckligt liv.

Visst kan jag, då och då, sörja illusioner från ett passerat nu. Gråta över en fantasi över vad som kunde ha varit om inte ”om” hade varit där med all sin verklighet. Men när känslan börjat ebba ut är det lätt att se det för vad det är. Inte sant. Fantasier är inte verkliga. Fantasier är inte nu.

Fick nyligen frågan igen hur jag kunde vara singel och jag svarade kort att det är för att jag valt att vara det. Som en annan vän uttryckte det ”Du är för kräsen”. 😀 Ja, det är jag. Det är få som jag vill hålla om länge och jag är helt ok med det. Kanske passerar hon min stig eller så gör hon det inte. I’m fine with that. And I could always get a dog…

Tycker denna är kul 🙂