Continuity

Mitt avhopp från sociala medier visade sig precis vara det jag eftersträvade. Ibland kunde det nästan kännas litet som att vänja sig av med ett beroende, jag ville liksom bara kolla litet grand. Det kunde ju vara så att jag missade något kul? Kanske någon fyllde år som jag hade velat gratta? Kanske skulle någon tycka jag var ofin som inte hörde av mig? Massa anledningar och svepskäl för att hoppa in och kolla litet men då var det bara att plocka fram de tankar som föranledde avhoppet och så blev det genast logiskt igen och önskan att återvända försvann.

Det är för övrigt en bra strategi när man tagit ett beslut som en känsla helt plötsligt vill ändra på. Man går tillbaka till skälen för varför man valde just denna riktningen istället för en annan. Och då kommer känslan överens med verkligheten igen och stunden blir lättare.

För bland de fördelar jag upplevt som befriad från de sociala medierna finns t.ex.
Frigjord tid – Jag fick gjort saker jag så gärna skjutit upp och det kändes bra att göra dem. För det hade varit tråkigare att ingenting göra.
Mer plugg – För energin och planeringen blev inte hindrad.
Mer NU – Ja, jag mediterade mer och hela min vardag blev bättre för att jag befann mig precis i verkligheten.

Så jag mår bättre än på länge. Därför kommer jag inte att återinstallera några appar som tar onödig tid. Jag kommer inte ha några flikar uppe på webbläsaren som tar fokus bort från det jag håller på med. Visst kommer jag hoppa in på FB någon gång på morgonen och någon gång på kvällen (för det finns några grupper jag håller koll på som Klassgruppen och ett par Bi-grupper) men annars förblir de stängda.

Annars har jag praktik just nu på BVC och även om det är intressant så känner jag inte att jag skulle vilja byta bana och jobba med de riktigt minsta än på ett tag. Så skola, träning och ”den stora planen” är och förblir mitt fokus 🙂

Ha en underbar afton, morgon eller dag!