Det är lagligt att vara dum i huvudet

Nu när afa-patrasket bidragit till att ge uppmärksamhet åt en annan lågbegåvad grupp (Ex-nsf dvs. nuvarande SvP) flyter idéer likt ”Varför gavs nazisterna demonstrationstillstånd?” åter upp till ytan.

Egentligen borde det vara lätt att förstå varför demonstrationstillstånd måste ges till alla som söker det men tydligen har begåvningsreserven tänt ljuset innan de gick ut. Hursomhelst så tänker jag göra ett kort försök ändå…

Först och främst vill jag fråga vilken grupp det var som bar sig illa åt i detta fallet? Var det nsf, förlåt… SvP? Nej det var den andra värdelösa gruppen som politiskt korrekt benämns ”motdemonstranter”. Är det logiskt att förbjuda en grupp att föra fram sitt budskap för att en annan kriminell grupp inte tycker om det och kan ta till våld? Jag tycker inte det men åter till rätten att uttrycka sin åsikt…

I en demokrati måste var och en få uttrycka sin åsikt oavsett hur dum den kan verka för andra. Alla måste få ta till orda i det offentliga rummet för vem skall bedöma vilken åsikt som får sägas eller inte? Däri ligger problemet med yttrandefrihet ty den finns inte om vissa måste dölja vad de tycker är rätt och riktigt. Det går inte att ha en yttrandefrihet som bara gäller rätt åsikter för då är det ingen yttrandefrihet. Det måste vara lagligt att vara dum i huvudet för annars får vi nog utöka platserna inom kriminalvården!

Låt säga att vi börjar med att förbjuda organisationer som SvP att tala offentligt. Sedan då? Skall SD också tystas? Kanske V(pk) borde vara tysta med i och med kopplingen till kommunismen? Kanske vi borde tysta de som känner sig skeptiska till hur den globala uppvärmningen framställs?  Vem skall bedöma om din åsikt är tillräckligt  rätt för att få uttryckas?

Redan nu finns det inskränkningar i hur man får uttrycka sin åsikt och de flesta av dessa anser jag vi borde avskaffa. Personligen tycker jag att en nazist skall få bära uniform med svastika och gå på stadens gator och torg utropandes sitt ”Sieg heil!”. Jag tycker att inskränkta människor skall få tid i talarstolen för att berätta om hur negrer, judar och mena-folk förstör det Svenska kulturarvet. Jag tycker att en rasistisk arbetsgivare skall få neka jobb till alla han inte anser passa in i den mall han har för den perfekta människan…

Så länge det inte går över i uppmaningar till brottslig verksamhet eller uppenbara hot så måste idioter få uttrycka sig på alla sätt de så önskar vare sig det är symboler, kläder, skrifter eller tal för jag vill se vem idioten är! Detta är nämligen den andra sidan av yttrandefriheten – idioten får ett ansikte så jag lättare vet om den är någon jag överhuvudtaget vill umgås med eller inte.

Så gör det lättare för kräken att visa sig i det öppna och låt polisen slå ner med full kraft mot de antidemokratiska element som med våld försöker tysta andras åsikter! Tycker du SvP är ett skitparti med idiotiska åsikter? Jamen gå inte dit då! Låt dem stå i duggregnet på ett folktomt torg och prata sin smörja. Det är mycket mer effektivt än att ge dem all denna uppmärksamhet som de fick i Malmö.

Utöver detta tycker jag att de värdelösa existenser som ger sig till att slå på polishästar borde skickas långt ner i gruvorna och inte få se dagens ljus på flera år…

2 svar på ”Det är lagligt att vara dum i huvudet

  1. Ja hujedamej vad är det med folk?! Såg du t ex Gudrun Schymans obehagliga ”vi måste stoppa polisvåldet”-tweet? Nä! Militanta maskerade ”motdemonstranter” måste sluta bete sig och slåss mot polisen.

    Kan däremot absolut inte hålla med om din idé kring uniformer etc.

    • Ja Gudrun har inte haft alla hemma på många år 🙂
      Men tänk vad smidigt det vore om alla nazister kunde utmärka sig litet mer! Dessutom är det litet konstigt att viss klädsel skall vara förbjuden emedan annan inte är det. Jag menar, det är ok att ha en Che Guevara tischa men inte en nazzeuniform? Kvinnor skall ”få” visa brösten i offentligheten för det är ”deras kropp deras val” men idioter skall inte få visa sina korkade ställningstaganden?

Kommentarer är stängda.