För mycket tid för att få något gjort.

Det blev en helg där mycket blev gjort men samtidigt inte alls så mycket som var tänkt. Det är främst tre saker som stör att jag inte fick gjort:
1. Jag tänkte skriva ett kort papper på Alzheimers (Nej, jag glömde det inte)
2. Ljussätta bokhyllan
3. Fiffa till luftfilter på cykeln.

Nummer 1 kan jag väl lösa under förmiddagen eftersom plugget inte börjar förrän vid 14 så det är ju lugnt. Bokhyllan är egentligen inget stort problem heller men det kommer ta tid innan det färdigställs eftersom jag är litet petig med hur det skall bli och det blir mycket lödande i skumma arbetsställningar (ledbelysning på rulle – kanske får lägga upp en post på hur jag gör och hur det blir…)

Cykeln däremot trilskades med att ha två skruvar vilka sitter som… Alltså, berget sitter inte fast på min cykel så den liknelsen haltar litet. Ni får nöja er med: som skruvar som sitter fast så hårt att de går sönder när man försöker skruva ut dem. Å andra sidan så fick det mig att ta ett par steg bakåt eftersom det blir en större operation än planerat. Självklart är ju att skruvarna får borras och ismaskas ”grispitt” för att de skall ut men eftersom luftfiltren är av typen ”skumgummi” så kanske det är läge att byta till bättre filter (mer genomströmning av luft). Tror allt at det får bli så.

F.ö. vill jag påpeka hur nöjd jag är med hojjen och att den var i det semibra skick den var/är. Om jag hade köpt en hoj där allt var färdigt och fint från början skulle jag inte fått lära mig allt som jag lärt mig genom att lösa det själv. 🙂

Sakta men säkert blir det mer och mer ordning i hemmet. Kanske är det så att mindre kaos i sinnet återspeglas i bättre ordning även utanför skallbenet? På tal om skallben så budade jag på ett skelett i naturlig storlek och vann! Tyvärr verkar det som om det rör sig om en bedragare. Eftersom personen inte hade några tidigare försäljningar, inte gick att finna på varken hitta, Eniro eller facebook. Så betalade jag med paysongaranti vilket innebär att säljaren inte får tillgång till  pengarna innan varan är levererad.

Någon dag efter jag ”betalat” får jag ett brev på dålig svenska där de hävdar att de ”av misstag” lagt upp för många annonser och att jag inte skall betala. Nu är det så att de bör veta att jag redan betalt eftersom de fått mail om det och jag tror inte för ett ögonblick att de inte skulle ha upptäckt ”för många annonser” långt tidigare för så många annonser hade de inte inne.

Jag har såklart svarat dem och kommer dra det vidare om så krävs för dylikt skräp bör rensas bort så fort som möjligt. En klapp på min egen axel för att jag inte skickade några pengar rakt till deras konto…

En annan rolig passus är att det, på den bostadsadress säljaren uppgivit, bor sex personer.
Frank (55)
Ulrica (41 och verkar vara gift med Frank, de driver företag ihop och handlar bl.a. med PVC-glas och fastighets/bostadsaffärer. Hyr väl ut till familjen nedan)
Hayad (44 Ev. gift med Jamal)
Jamal (41)
Mohamed (19 verkar vara son till Hayad/Jamal)
Sharifa (18 Dotter Hayad/Jamal)

Men ingen av dem har det namn säljaren uppger.  Internet är fantastiskt för det går fort att få reda på en hel del om man bara vet var man skall leta 🙂