God Jul! :)

Jag skall strax samla ihop mina prylar och ge mig ut på en skogsprommis men tänkte skriva litet innan. Eftersom det är en julafton utan ”knattar” så kändes det som en bra idé att köra några mindfulla timmar i den svala naturen (lägger kanske upp några bilder senare). Solen skiner och det är några minusgrader. Troligtvis blir det sköna timmar i skogsmiljö 🙂

Santa Me i skogen.
Carbonara tillagades.

Som en koppling till föregående inlägg där jag skrev om att det är viktigt att man ser och respekterar sina gränser så har jag ett par saker jag tänkte ta upp.

Det hade absolut inget med att göra att man skall skall anpassa sig efter någon annans gränser bara för att inte tappa den personen. Om man är ”på fel sida” sin partners gränser men tycker att det är en bra plats att befinna sig på och att man inte alls förstår hur den personen kan ha dessa gränser är man, helt enkelt, inte en bra match.

Själv har jag dejtat en fantastisk kvinna där det sedan kom fram att hon varit sambo med en man jag känner till och när detta uppdagades förändrades min syn på henne för det var en man, ur min synvinkel, med mycket låg kvalitet. Från min sida sett kan jag inte för mitt liv förstå hur en kvinna kan falla för den typen av man och jag ser det som att det finns klara brister i omdöme om en kvinna gör det. Jag hade förstått om det rört sig om ett ONS för visst kan jag se hur kvinnor dras till det som är litet spännande och ”farligt” men när det blir mer än så blir det obegripligt för mig. Eller rättare sagt, det blir en kvinna som inte jag kommer kunna skapa en framtid med och det passerar en gräns för mig.

Till viss del har det säkert med egen osäkerhet att göra för själv är jag förhållandevis stabil, trygg och kärleksfull så när någon uppenbarligen dras till motsatsen finns såklart misstanken om att jag blir ”vald” just på grund av mina nämnda egenskaper men att kvinnans hjärta slår litet extra hårt för den andra sortens man. Men jag är ingen man som någon ”nöjer sig med” samtidigt som den drömmer om något annat.

Vad jag vill säga är inte att den kvinna som väljer en sådan man är en dålig person på något sätt för alla preferenser (lagliga) är såklart helt ok och det finns någon för varje person som ger sig ut och seriöst försöker. Men det är då inte en person för mig för när varningsklockorna för potentiella problem ringer så lyssnar jag och sedan ser jag var mina gränser går.

Så, lyssna till signaler både från en potentiell partner men speciellt dina egna och var ärlig mot dig själv så du inte hamnar i något du känner kommer bli ett problem längre fram. Att klara sig själv är bättre än att leva i tvåsamhet som är mindre än fantastisk (nej, jag menar inte att förhållanden alltid är underbara eller problemfria men man måste lyssna till sig själv).

Min spoof på Mer Jul… Står sig väl fortfarande 😉

Så god jevfla juljävel! 😀