Good enough!

Perfektion är nästan helt omöjligt att uppnå och därför är det oftast lönlöst att eftersträva det. Däremot är ”good enough” eller ”bra nog” något värt att söka.

Jag menar inte att man inte skall kämpa för att uppnå sina mål utan bara att man ibland får se på hur situationen är och acceptera att just nu går det inte att göra bättre. I alla fall om man är en ”vanlig människa” som inte är villig att göra de offer som krävs för att göra absolut allt för att uppnå ett specifikt mål.

Men för oss ”vanliga människor” så är verkligheten mer differentierad än att endast uppnå ett specifikt mål. Vi har en massa olika parametrar att ta hänsyn till och därför måste vi ibland gå med på att det inte blir precis exakt som vi skulle vilja ha det. Huvudsaken är att det inte blir dåligt för då slösar vi på liv.

Och good enough fungerar i förhållanden, arbete, fritid… men inte i kärlek. För kärleken är binär. Antingen finns den där eller så gör den det inte. Den kan ta olika form men man vet om den existerar. Och gör den inte det så är det bättre att gå vidare för livet är så kort.

I chose life. How about you?