Hur lång tid tar det?

Det där är en fråga som jag börja bli litet lätt trött på att få höra…

Jag har ett grymt roligt jobb, känner att jag gör något vettigt och trivs fantastiskt bra med både uppgifter som kollegor. Ibland är det dagar när vi har riktigt mycket att göra, då alla rum är upptagna, patienter ligger i korridoren och väntrummet är fullt. Några fler i personalen men framförallt fler rum hade underlättat men trots detta trivs jag för jag gillar det höga tempot och variationen i vad vi gör.

Men, så kommer patient Petter Pettersson med ett irriterat uttryck i ansiktet och frågar: Hur lång tid tar det innan doktorn kommer egentligen?. Han kunde lika gärna ha frågat: ”Hur långt är ett snöre vad väger en sten eller hur många norrmän?” för även om han, just nu, är andre man på tur så finns risken att någon som är värre däran som kommer gå före och då kommer Petter Pettersson att tjura över att jag ljög.

Jag har ett standardsvar (med litet variationer) på frågan men det brukar inte göra någon på bättre humör. ”Jag kan inte ge en tid för du är på akutmottagningen och där tar det den tid det tar. Vårt kösystem bygger på  att den som är i mest behov går först oavsett hur länge den har väntat.”

Ibland kommer det fram någon som med myndig stämma deklarerar att den minsann väntat i x antal timmar och nu vill veta just NÄR doktorn kommer! Svaret är fortfarande detsamma men det finns en lust att lika myndig stämma påpeka att det måste vara helt jävla fantastiskt att få vänta så länge eftersom det uppenbarligen inte föreligger ett speciellt stort vårdbehov för den patienten i förhållande till andra patienter som fått gå före. Kanske en vårdcentral hade varit bättre?

Jo, vissa kommer till akuten trots att den egentligen borde gått till vårdcentralen i stället för ”Man får ju bättre vård på akuten”. I alla fall så resonerar vissa på det viset vilket bidrar till att väntetiderna blir längre. Förvisso för de som minst behöver akutvård i stunden men det skapar ju irritation bland patienterna som väntar.

Nu är det som så att man självklart skall komma till akuten när det föreligger ett akut behov som ex. andningsproblem, frakturer, hjärtproblem, hög feber, kraftiga magsmärtor osv. och detta bör inte ifrågasättas men… ”ont i halsen” är inte ett fall för akuten.