Hur man än gör blir det ändå Tisdag

Veckan har börjat mindre spännande än planerat.

1. Jag fick förvisso sparken från mitt tidigare jobb ( ett illa skött företag som kallas Infratek ) men det var inte helt oväntat eftersom jag är tjänstledig i två år till och de nu drar ner på personalstyrkan. Vad som inte var helt väntat var kanske att jag inte ”får sparken” förrän 2015 så det enda de egentligen ville att jag skulle göra var att skriva på ett papper om att jag fått den informationen.

Nu blev jag smått irriterad över att ha behövt lägga flera timmar och bensinpengar på detta femminuters-möte, vilket de borde ha kunnat lösa över telefon, så eftersom de inte ens var ärliga mot mig så valde jag att inte skriva på. De hävdade själva att det inte spelade någon roll men var samtidigt upprörda över min vägran.

Vad jag såg som oärlighet var bl.a. att de hävdade att de följde LAS-listan när jag vet att jag inte är sist in (anställdes 060102), de hävdade att de talat med mitt fack men jag har inte varit med i SEF på över ett år och jag är helt säker på att de inte diskuterat det med vårdförbundet, de hävdade att vi var ”Lasade” per avdelning men fick gå med på att bli rättade av mig då vi är lasade per ort.

Saken är den att jag inte har något emot att få sparken från den ”skuttfirman” (en terminologi vi internt brukade använda på oseriösa firmor med dålig koll och sämre ordning) eftersom jag ändå har bytt bana nu men jag går inte med på att bli ljugen rakt i ansiktet. Jag tycker inte heller att det är ok att slösa bort min tid på något som kunde gjorts så mycket smidigare och slutligen så irriterar det mig när det sitter chefer framför mig som har sämre koll än jag…

2. Idag var planen att jag skulle byta fjädring på vänster framhjul (anmärkning på bilbesiktningen) men efter att ha hamrat loss en stund trädde min logiska sida in och påpekade att både bromsskiva och klossar måste bytas de med. Det var alltså smartare att göra allt samtidigt (förutom att det skulle vara riktigt svårt att få tillbaka bromsoket i det skick som skiva och kloss var) då det blev avbryt på det projektet så tar jag hojen tidigt i morrn ner till biltema och så blir det en ”gör om gör rätt” på det.

Jag är litet småsugen på att publicera små bitar här ur sådant jag skriver litet då och då men jag kan vara för feg… Får väl se 🙂

 

1 svar på ”Hur man än gör blir det ändå Tisdag

Kommentarer är stängda.