Indien ligger inte i Europa

Det var ett bra tag sedan jag skrev något här men som tur är har jag inte några krav på prestation i min egen del av den digitala världen. Tvättar gör jag dock just nu (visst är det ansträngande?) och eventuellt kommer jag klättra upp på taket med för att undersöka hur det kommer sig att vindmätaren slutat rotera (nej, inte vindstilla).

En partiledare har tårtats… Tja, skam över de som skötte säkerheten runt honom. Men var det så farligt? Var det ett hot mot demokratin? Nej, knappast. Däremot tycker jag att kvinnan, i detta fallet, bör dömas till ett kännbart straff för självfallet är det inte ok att slänga en tårta i ansiktet på någon (alls).

Men låt säga att vi accepterar denna form av mycket milt våld. Var skall vi sedan dra gränsen?

Är det just grädde som är den mildrande omständigheten eller fungerar även en ren handflata, knytnäve, armbåge eller knä?

Kan man ha smör i stället som lubrikation eller varför inte motorolja?

Spelar graden av nedkylning någon roll? Skall tårtan vara rumsvarm eller funkar även en, av flytande kväve, fryst tårta?

Hur stor får en tårta vara för att den skall ses som harmlös? Beror det på styrkan hos den som attackerar eller skall vi ha en standardiserad storlek för minimal skada?

Får man använda tekniska hjälpmedel för att lyfta större tårtor och ge mer AOE (Area of Effect)?

Måste det vara just gräddtårtor eller går vilken tårta som helst bra? Vad för sorts fyllning är acceptabel? Jordgubb och vaniljkräm, hallon och blåbär, grus och krossat glas?

Ni ser att det finns mycket att fundera över vad gäller gränsdragningen för hur en tårtning skall kunna utföras för att fortfarande ses som acceptabel eller så räcker det kanske om personen som utsätts inte är omtyckt av tillräckligt många…