Inget jevfla statement!

Min vänstra hand

Jäpps, det där är min vänstra hand beprydd med både nagellack och regnbågsfärgat armband. Men nej… Det är inget jevfla statement ändå!

Saken är den att jag målade min nagel igår för att jag kände för det men inte för att på något sätt försöka bättra på perfektionen som underlaget utgör. Armbandet har min dotter gjort och regnbågsfärgat är snyggt samt fanns där långt innan någon rörelse fick för sig att ”kidnappa” det.

Nu blir detta ett jevfla statement hur jag än försöker vinkla det så… Ok, detta är ett jevfla statement!

Såhär: Så länge som mitt agerande eller min uppfattning inte skadar dig får jag göra litet som jag vill. Du får skratta åt mig (både rakt ut eller bakom min rygg) och tycka vad du vill om det jag gör eller vem jag är. Du får själv göra en bedömning huruvida du vill förbli i min närhet eller hellre hålla dig borta från mig. Men du får inte, på något sätt, försöka tvinga mig att dela ditt synsätt.

På detta vis ser jag på omvärlden också. Jag tycker det är helt ok att det existerar rasister, att det är helt ok att det finns folk som inte gillar homosexuella, att det är helt ok att det finns de som har marginaliserade åsikter baserade på känsla eller bristfällig information (har fortfarande svårt att acceptera att vissa var så urbota korkade att de röstade på F! men tids nog så…). Jag ser inte att jag har någon rätt att tvinga dem att byta åsikt om de saker jag själv inte tycker likadant om och jag anser inte ”samhället/media” heller har denna rättighet.

Jag tycker till och med att hetsjakten på oliktänkande borde avbrytas omedelbart för det är inte ok att den sker i ett öppet samhälle. I alla fall så länge som detta samhälle hävdar sig vara just öppet och där är den springande punkten. Vi kan inte bestämma att vissa åsikter är mest rätt förutom för just oss själva. Att massmedia väljer sida är ett problem ty mobben följer tyvärr de förenklade resonemang som aftonblaskan och liknande skräpforum levererar. Få orkar engagera sig, få orkar tänka ett steg längre.

Så, litet av ett statement blev det ändå… Btw, jag har glasögon just nu och barnen säger det ser skumt ut. Det är ok det med.