Karma

Kort juldagsinlägg…

Jag har läst många inlägg, främst från kvinnor, där de menar att vad som skett tidigare i livet inte skall påverka en ny relation och att alla skall få göra precis som de vill utan restriktioner.
Nej OCH Ja på den…

Alla skall absolut få göra precis som de vill och om de inte vill tänka före de agerar så är det såklart deras val. Men… De kan inte begära att deras val inte kommer att påverka framtidens potentiella partners för även dessa har sina fria val.

Det går inte heller att i efterskott komma med ”ursäkter” eller bortförklaringar (som naivitet osv) om man i efterhand tycker att det var ett felaktigt val för det är redan gjort och det var inte fel utifrån de omständigheter som var när det togs. Man skall vara noggrann med vem man släpper in i den innersta sfären.

Så om det är en kvinna som väljer partners av låg kvalitet och/eller njuter av flertalet ONS så kan de komma att stöta på patrull längre fram om de träffar en man med integritet och krav på vem den dejtar. För han är inte intresserad av en kvinna som är allt för lätt på foten eller som inte har höga krav på vem de släpper in i sitt liv. För kvinnans värde hamnar instinktivt på samma nivå som den partner de väljer (sett ur ett manligt perspektiv) och visar det sig vara riktigt lågt är det inte något den mannen kan satsa på om den har alternativ.

För egen del har jag både alternativ och höga krav. Främsta alternativet till ett problematiskt förhållande är att fokusera på mina mål och sålla vidare.

Mer för att den är från albumet ”Use your brain” men sedan är det en bra låt 🙂