Kort nostalgi

I ett försök att, på en gammal hårddisk, finna digitaliserade filmer från förr fastnade jag bland diverse textdokument jag producerat. Det blev en rejäl nostalgitripp med hjälp av musik, som även den var, från svunnen tid.Det var litet kul ändå att se hur litet jag förändrats i min syn på livet, universum och allting. För även om jag kan verka väldigt svart/vit i en specifik diskussion så har jag hela tiden befunnit mig i vetskapen om att allting är i gråskala. Ingenting är en absolut sanning och allting går att vända och vrida på.

Men även om den dystymiska sinnesstämningen förblivit i bakgrunden så har det i alla fall infunnit sig en acceptans om att det mesta vi gör är meningslöst i det stora hela men att det kan finnas mening i det lilla. Jag slåss inte lika mycket med den futila delen av ”varför” utan är mentalt tillfreds med var jag befinner mig i livet och världen. Därmed inte sagt att det inte finns saker som skulle må bra av att ändras på eller förbättras. Life is good men jag har varit trött ett längre tag och det hoppas jag på att kunna förändra. Det är inte på grund av mycket arbete. Nej det är något annat… Men jag har ett par teorier som kommer att testas framöver.

Flera gånger har jag spånat på inlägg att skriva men när jag väl varit hemma har orken inte riktigt funnits. Politik är ju ett intressant område att angripa för tillfället. Men ibland känns det knappt värt att lägga energi på att förklara, eller försvara, ett inlägg som någon blir upprörd över trots att premisserna är fastlagda från början. Allt är inte på riktigt… Det står högst upp på sidan. Ibland är ett argument eller en frågeförklaring inte mer än retorik. Får väl se hur det blir 😀

Bara ett litet tag till.