Litet blandat

Så var det dags för årets första blahblahblah… Ett halvår kvar innan jag borde vara färdig med min utbildning och sedan stundar en recension av densamma. Mjo, jag tänkte vara så elak att jag faktiskt lyfter en några av bristerna för det finns en hel del. Inte alls så att utbildningen är dålig men det finns en ganska stor förbättringspotential och förhoppningsvis kommer ett par av mina studiekamrater att bidra med deras erfarenheter. Nåväl, det ligger i framtiden så varför inte kika litet på nutid?

Mördande Muslimer
Där finner vi en liten grupp mördande terrorister under muslimsk flagg som skjuter ihjäl franska ”satiriker”. Åt helvete såklart! Men det finns samtidigt några saker att fundera över.

När Jyllandsposten publicerade karikatyrer på bl.a. Muhammed blev det ett jevfla liv på muslimska grupperingar men många i väst kastade skulden på de som publicerat och ritat bilderna. Det var liksom underförstått att de fick skylla sig själva om de brast så mycket i respekten för de religiösa uppfattningarna att de publicerade karikatyrer av en person ingen vet hur den ser ut. Inte så att det var ok av muslimerna i fråga att hota med död och förstörelse men… man fick liksom ändå förstå att de kände sig trampade på tårna och då kan sådant ske.

Sedan har vi våran Vilks som fiffade till litet rondellhundar och sedermera blev både mordhotad och upplevde försök till genomförande av hotet. Men… Han fick väl skylla sig själv? Yttrandefrihet måste ju stå tillbaka ibland för att vi inte skall trampa fanatiker på tårna var en av argumenten.

Nu gick några avskum förbi gränsen för hot och mördade till höger och vänster i Frankrike och då fördöms det tämligen omgående? Har vi äntligen knatat förbi tramset med att religiösa skall särbehandlas och tillåtas att vara så kränkta att de faktiskt får hota och, i vissa fall, sätta hoten i verket? Jag hoppas i alla fall det…

Sedan har jag sett några som skriver att detta INTE har med religion att göra… Alltså, på ett klipp hörs ”Allahu akbar” ganska tydligt. Att påstå att det inte är religiöst förknippat blir då litet tandlöst. Vad personer som skriver att det inte är religiöst våld troligtvis menar är att våldet inte går ihop med deras tolkning av religionen men det är egentligen en helt annan sak. Det går nämligen inte att undvika faktum att mycket skit, i nuläget, sker just i islams namn och detta är religiöst våld!

Det är ju på så vis att om man ägnar sig åt en tro som uppenbarligen tillåter tolkningar så kommer mycket att kunna ske i dess namn. Att inte en viss religiös grupps uppfattning stämmer överens med en annans innebär inte att någon av grupperna har patent på den absoluta sanningen (eh, ingen har sanningen eftersom det endast bygger på tro). Med andra ord: Om en muslimsk grupp utövar någon form av våld i islams namn är det religiöst våld! Detta innebär självfallet inte att alla muslimer är dumma i huvudet!

Jag hoppas på att vi närmar oss ett läge där ingen behöver trippa på tå för att inte ”kränka” någon annan som hänger sig åt ”hittepå”. Ingen skall automatiskt åtnjuta någon form av respekt på grund av religion av någon som inte ens är med i den ”klubben”.

För övrigt gjordes en jämförelse med IRA (för att visa på att inte bara muslimer är terrorister) av den infantila gruppen ”Inte rasist men…”. Sedan när dödar IRA i religionens namn?

Batra står ensam
Jo, jag läste det alldeles nyligen. Så, hon kommer med andra ord att bli vald och har både skalleper och ex-hästsvansen i ryggen. Nu vet jag inte vad för motståndare till partiledarpositionen hon har men jag är helt säker på att ett av skälen till att hon blir vald är just att hon är kvinna och inte för att hon är den mest kompetenta partiledaren. Jag är också helt säker på att hon inte blir någon statsminister vid ett ”vanligt” val (dvs 2018) utan om hon skall bli det krävs det att de avsätter nuvarande regering. Inte heller skulle detta vara speciellt konstigt eftersom den stora majoriteten väljare INTE röstade på S+Mp. Så, 87% röstade inte på SD men… 62% röstade inte på regeringen heller.

Personligen var jag riktigt glad över hur alliansen visade sin styrka och handlingskraft efter att SD fällde budgeten. Äntligen var politiken på riktigt! Äntligen vågade politiker ställa sig upp och inte bara mjäka sig fram för positionen och lönechecken. Jag kan inte säga annat än att jag blev besviken när Batra, med svans, valde att gå över på vänstersidan. Jag blev besviken då högern hellre blev vänstersympatisörer, i allt viktigt förutom rätten att gnälla, istället för att plocka upp den patetiska ursäkt till politiskt arbete som så länge varit norm.

Nu är hon tämligen körd i och med Decembersveket där hon, tillsammans med övriga allianstoppar, lade sig på rygg och lovade fri lejd för budgetar som, ur moderat synvinkel, skall finansiera ideologiskt sett horribel politik. Detta med ursäkten att ”en regering måste få regera”. WTF?! Om vi skall ha ett system där minoritetsregeringar skall få existera så skall de endast få regera om de kan skapa överenskommelser med andra partier där de jämkar ihop en politik som båda sidor kan acceptera och släppa igenom. Inte genom att ena sidan lämnar walkover för att det är så jevfla mycket lättare för politikerna.
Det skall inte vara lätt att regera ett land!

Allt detta för att de vägrar att på något sätt samarbeta med ett parti som ligger närmare alliansens politik än vänstersidan.

Nu menar jag inte att de skall utlova SD-politik men att förhandla med de partier som är villiga att förhandla borde vara en viktig del av politiken. Det är respektfullt vad gäller väljarna och det är respektfullt vad gäller demokratin i stort.

Kort om media
Jag skulle vilja se media som inte spelar på känslor eller beskriver hur de själva känner.
Jag skulle vilja se media som håller sig till kända fakta.
Jag skulle vilja se media som inte blåser upp rubriker som inte är något. (hej KAOS/CHOCK/MONSTER osv…)
Jag skulle vilja se media som inte bara är trams.

Så, nu finns det annat att göra. Trevlig helg!