Liv värt att leva

Ibland känns det som om jag inte har så mycket tid som skulle behövas men samtidigt är det en känsla som inte helt är min egen utan kommer utifrån. Jag har massvis med tid så länge som jag får råda över den själv utan att det kommer krav som äter upp tiden. Ja, jag jobbar mycket men det ingår ju i en plan som är ändlig. Ja, jag tränar mycket men träningen har en stor del i varför jag mår bra och känner livsglädje. Ja, jag ägnar tid åt att bygga, dona, biodla, testa nya saker.. Men, det är ju jag och när jag inte har något som indirekt (bl.a. genom att visa missnöje) vill lägga beslag på min tid så mår jag fantastiskt.

Jag har ju umgåtts med människor som t.ex. blir missnöjda om jag jobbar hela sommaren eller inte planerar in semesterveckor. Men de hade inte förstått att jag måste ta till vara på arbetstillfällena som kommer eftersom det finns en större plan och den hamnar längre bort om jag inte bibehåller mitt fokus. Jag delar gärna min plan och min framtid med någon annan men de kan inte komma i vägen för planen eller skjuta på målet för jag kommer inte orka jobba på samma sätt hur länge som helst. Jag vill inte heller göra det.

Jag vill landa i det nu som är lugnare, som låter mig leva i nuet ännu mer än jag kan göra för tillfället. Det får räcka att jag ägnar all min uppmärksamhet och mitt nu till den som är bredvid mig i stunden. Och om detta inte räcker så får mitt nu vara på en annan plats.

För jag mår så bra i nuet. Jag trivs med det liv jag har och hoppas på att finna någon som skulle uppskatta mig som den jag är i mitt nu. Men jag har verkligen inte bråttom eftersom de senaste åren har visat på svårigheten att kombinera min plan med yttre viljor och jag känner inte alls för att på nytt hamna i en situation där mitt fokus splittras och skjuter mitt mål framåt.

Så om någon vill dela mitt framtida nu får de allt acceptera det nu som hela tiden existerar innan vi kommer i kapp framtidens nu. För nu är riktigt bra och det kommer bara bli bättre 🙂

Och… för att jag fallit för denna gruppen (och gillar Chicago)