Nyårssammanfattning

Gubben har inget med videon att göra men det är ju video så…
Hursomhelst så sjunger min dotter och jag försöker lära mig FL-studio så ljudbearbetningen är mitt (och min undermåliga utrustnings) fel. Men… stolt över min dotter är jag 🙂

Vilket år! Det har varit stundoms hårt och ansträngande kontrasterat med magiskt och underbart. Arbetslivet har hållits ganska konstant och, även om jag inte har några längre ledigheter, känner jag verkligen att jag är på väg mot mitt mål samtidigt som jag kan hålla mig i stunden den största delen av tiden. Ekonomin är riktigt bra och att gå över i aktiebolagsform har visat sig vara en riktigt bra idé. Jag får ibland frågan om hur jag mår och som för alla människor går det upp och det går ner (från avgrund till fantastiskt) men sammantaget så är det helt ok. Litet trött ibland och litet för många extra hjärtslag litet då och då men inget jag oroar mig över.

Biodlingen är även den i en utvecklingsfas där den kan ge en viss avkastning men jag måste bli bättre på att sälja. Det skall bara sammanfalla med ledighet 😀

Privatlivet började året med en riktigt magisk nystart där jag kunde ge mig hän på alla plan in i det nya. Det var riktigt fantastiskt fram tills det abrupt tog slut på ett av de mest bisarra sätt jag varit med om. Jag blev lämnad på grund av att jag reagerade mot ett foliehattsargument som det senare visade sig att personen som yttrade det inte själv stod för. På ytan var anledningen att man, i ett förhållande, skall respektera varandras åsikter oavsett vad de handlar om. Men går man på djupet så är jag ganska säker på att det finns många underliggande faktorer som spelade in.

För det ytliga skälet är såklart inte alls sant. Ingens åsikt skall automatiskt respekteras eller valideras oavsett om man är i ett förhållande eller inte. Det är bara att dra litet i ett argument tills det går över en gräns så skall det ifrågasättas och, för min del, så VILL jag att de som står mig nära är ärliga mot mig om det var jag som hamnat snett i mitt tänkande. Att de ifrågasätter innebär också att de bryr sig om mig.

Det gick någon månad innan jag blev ”övertalad” att försöka igen men det står ganska klart för mig nu att mitt förtroende för den tidigare lämnande parten hade raserats. Och det är nog så att en tillit jag initialt gett en person är svår att återuppbygga om den brutits utan att den personen gör en riktig ansträngning för att visa att den är värd det förtroendet. Så efter några incidenter jag bedömde var i fel riktning var det min ”tur” att lämna.
Note to self: Sluta gå med på att försöka igen när någon säger sig ha förstått eller förändrats. Det har inte fungerat någon gång tidigare så varför skulle det göra det denna gången?

Efter det har jag dejtat en del och som tidigare är det inte svårt att finna människor som är villiga att dejta mig men det måste vara en exceptionell människa för att jag skall vara kvar. Det fanns en ”kanske” men det visade sig vara fel likafullt när fler pusselbitar föll på plats.

Saken är ju den att jag inte behöver vara själv, utan har många alternativ, men har samtidigt inga stora problem med att välja singelskapet om det inte känns rätt. Och det måste verkligen kännas rätt om jag skall lägga all tid som krävs för att upprätthålla ett förhållande då tid är litet begränsat med just nu. Mina mål tar upp mycket tid och återhämtning måste även den ha sin beskärda del. Kravlösa möten/dejter fungerar ju de med…

Träningen har också den givit mycket detta året även om förvärvsarbetet tar en del träningspass i anspråk. Men just ”själsligt” har min del i Varbergs Goju Ryu varit väldigt bra för mig. Mitt fokus på mindfulness hjälper mig också mycket för att må väl och stanna i på den platsen istället för att landa i det förflutna eller stressa över framtiden.

Men om jag nu skall spåna litet över framtiden… Alltså, jag är så jevfla ”on track” med mina mål just nu. Ekonomiskt kommer jag nästan ha fördubblat mitt sparkapital sedan förra året och jag har ändå utökat utrustningen för biodlingen OCH inte levt speciellt sparsamt. Jag är uppbokad fram till sommaren och lär inte ha några problem med att fylla sommarmånaderna heller så jag kommer kunna fortsätta investera i utrustning för att göra honungshanteringen smidigare.

Jag hoppas fortfarande på att finna ”min plats” i universum så jag kommer bort från detta lägenhetsboende men urvalet är lågt. Ögonen är dock öppna och ”i värsta fall” får jag försöka hyra in mig någonstans för biodlingen börjar ta mycket plats i anspråk.

Vad gäller hjärtats önskningar så bibehåller det en romantisk förhoppning om att finna ”the one” även om det kanske inte är helt realistiskt om man ser till facit (mitt och så många andras). Man kanske får vara nöjd med seriemonogamins plethora av ”the ones”. Hjärtat säger nej till det men vi får se vad som sker. Jag är ju egentligen inte så svår att få intresserad. ”The one” skall ju bara ha ett exceptionellt inre och ett acceptabelt yttre (och inte en massa fokus på yta). Så hur svårt kan det vara? 😀

Åh, just det… Gott nytt år och må Covid förpassas till… eh… Lär väl träffa den inom några veckor så då är det bättre att den inte är förpassad dit jag tänkte för jag har ju lovat att jobba på covidavdelning om det blir som det verkar.