Och inte är det vår än…

Nu var det riktigt länge sedan jag skrev något här och det beror väl på att det har varit mycket annat i vägen men primärt på allt krångel som varit med mina föräldrar före och under julhelgen. Jag har helt enkelt inte haft lust att skriva eftersom det jag i så fall skulle ha skrivit om skulle vara den situation som råder här (och har varat i över ett år nu). Kanske skulle det blivit litet för privat för offentligt media… Hursomhelst så fyller min far år idag men eftersom vi inte längre har någon kontakt med varandra så hoppas jag att han är nöjd med att ha fått som han velat. Inget firande av varken jul eller födelsedagar. Så grattis min far, det blev som du ville.

On a happier note: Nu är jag på praktik i nio veckor! Avdelning 5C (mava) och jag trivs riktigt bra även om hjärnan badade i kaos de första dagarna.  Så många människor, så många namn, så mycket att ta in och bearbeta (till skillnad från det litet mer slappa studiearbetet). Men, som sagt, skitkul att vara där! 🙂

I morgon blir jag nog av med uppkopplingen under några dagar. Varbergs Bostad byter ”kommunikationsoperatör” vilket innebär att de skall byta switchen i lägenheten. Eftersom jag inte vill ha främmande människor i lägenheten när jag inte är där (och det kan jag ju inte garantera att jag är hela dagen) så var jag tvungen att boka tid för fredagen. Som förslag så sa jag att jag kunde byta den själv men ack nej, de skulle tydligen ”kontrollera utrustningen”…

Det här med att byta operatör från det kommunala Varberg Energi (som äger nätet) låter litet som att vi slösar skattemedel igen. Visst, på papper och kortsiktigt så ser det säkert ut som att vi gör en besparing men om man har två företag inom samma koncern, vilka dessutom ägs av medborgarna, så låter det som om vi tappar pengar, totalt sett, genom att låta dem flöda ut på den privata marknaden.

Som tidigare moderat så borde jag ju egentligen applådera men tyvärr är det väl så att moderaterna har fel i en hel del av vad de pushar fram. Inte allt såklart men som läget är finns det ingen möjlighet att lägga en röst på ett parti som agerar så ansvarslöst som de gör vilket de facto diskvalificerar hela alliansen eftersom en röst på knähundspartierna är en röst på moderaterna. Tråkigt men allt för sant.

Men, nu är året nytt och jag har återigen upptagit skrivandet. Må väl mina vänner och jag önskar er alla en kvickt antågande vår!
/J