Projekt växthus del 2

Det blir så tydligt, när jag arbetar för mig själv, hur viktigt det är för mig med ensamtid. Och hur återhämtande det är för sinnet med vanligt fysiskt arbete (även om jag såklart får fundera litet på hur uppgiften skall lösas). Något säger mig också att ”hjälp” vid ett sådant projekt lätt kan bli stjälp eftersom jag har hela projektet i huvudet.

Jag har tre veckor kvar på ortopeden och sedan blir det (kanske?) litet ledigt i ett par veckor innan mitt nya avtal mot kommunen träder i kraft. Denna sommar kommer, mestadels, spenderas i Tvååker och det tror jag blir riktigt bra på flera sätt. Sedan kommer hösten och då skall jag studera litet (även om jag får ta sporadiska arbetspass när de uppenbarar sig) för att bli färdig distriktssköterska om litet mer än ett år. Jag tänker mig att det litet lugnare studietempot kan vara bra, även om inkomsterna blir något lägre.

Nåväl, till bildporr från projektet…

Man måste såga litet om man skall få skruva… Notera även att jag grävt ut runt omkring växthuset och sedan fyllt på med täckbark. Skulle ha haft en ”före-bild” (har jag säkert men SÅÅÅ viktigt är det inte.
Hmm… mycket jord som skall flyttas fram och tillbaka. Jag har liksom ingen annan bra plats att ha den än just i växthuset.
En ”bänk” är färdig och skall nu, efter att jord skyfflats bort från dess plats, bäras in.
Åh! Förra årets kvarlämnade rädisor har självsått så jag får smaka tidiga rädis-ungar. 🙂
En ”bänk” på plats. Jord skyfflas åt andra hållet… Det gula röret kommer från utsidan där bevattningen skall komma in från den automagiska bevattningsmakapären (som drar vatten ur en 200 regnvattentunna).
Andra bänken på plats och kommer få skyfflas åt två håll för att ge plats åt den tredje (och litet kortare) bänken. Pappen är som en spärr mot ogräs och som kommer kompletteras med täckbark.
Tredje bänken på plats och all (nåja nästan i alla fall) jord är där den skall vara.
Och så fylldes marken utanför bänkarna med täckbark för jag vill bara ha ogräs i bänkarna. Det räcker liksom…
Och så klippte jag gräset bara för att eh… det behövdes.

Så, i morgon skall jag fixa till så det kan bli litet vatten med förutom att ett par bisamhällen i Bläshammar skall få litet assistans med att bli av med äggläggande arbetarbin. Och blir det litet mer fiffande. Ogräs skall bort, potäter skall sättas och vad nu mer för sysslor jag upptäcker skall utföras.

Life is good 🙂