Rullar bilen har du svängt för hårt!

Så gick då den gamla bilen genom besiktningen men detta inte helt utan krångel. Som bekant (eller inte) fick jag ju en tvåa på brusten fjäder vänster fram (och fel sken på gamla blinkers) och fick för mig att den inte kunde vara så svår att byta. Jag menar, jag har ju ändå en Haynes-bok för den modellen…

Nu är det nog inte så svårt men redan när hjulet åkte av började jag misstänka att det inte skulle stanna vid bara en fjäder för bromsskivorna såg för j-vliga ut CAM00044[1]

Så det var bara att avbryta och planera in en färd ner till Halmstad (Biltema jue!).

Själva fjäderbytet är dock, enligt Haynes, inte helt okomplicerat och har man inte rätt verktyg blir det än jävligare så efter mycket funderande valde jag skammens väg och började söka efter någon som var mer kompetent än jag på området. Alla jag träffade på talade i svepande termer om hur svårt och krångligt (och tidskrävande) det var och att prislappen blir hög (Bilhallen i Varberg AB vid Hajen ville ha över 2000:- för bytet och då hade jag redan köpt fjädern… ALDRIG att jag kommer använda dem med sådana ockerpriser!)

Slutligen knallade jag in på C.C.C Car Solutions på träslövsvägen och snackade med en trevlig kille där som sa att jag kan komma in dagen efter så fixar han det på ”lediga stunder”. På frågan om prisläge sa han att det hamnar på 5-600:- och det är ju helt klart överkomligt.

Dagen efter lämnar jag bilen klockan 8:00 och vid 10 ringer han för att meddela ”arbete slutfört!”. 625:- blev det och förutom att skärmen bakom bromsskivan låg emot och skrapade litet (lätt åtgärdat av mig) så var allt tipp topp och bilen passerade inspektion några timmar senare.

Vad kan man då lära av det här? Jo, ibland är det bättre att använda sig av proffsen men det kan löna sig att inte ta första bästa. För min del blev fjäderbytet 1000-1500:- billigare än att bara lämna in till ockrarna. Visst, jag har lagt 1500:- på bromsarna (vilket inte var planerat från början) men å andra sidan var det ändå läge att göra det PLUS att jag gjorde det själv vilket gör mig tryggare i att fortsätta meka med mindre saker i framtiden.

Så mina vänner, fram tills jag blir motbevisad så tänker jag rekommendera C.C.C Car solutions på Träslövsvägen (vid boxningsklubben) om ni behöver få bilen fixad!