Snabba förändringar

Jag har, under många år, varit intresserad av det som av vissa kallas prepping och är också engagerad i den del av försvaret jag bäst gör nytta inom. Länge har människor tittat snett eller ifrågasatt varför jag gör detta och det är egentligen ganska simpelt (som det mesta jag gör): Jag vill vara förberedd så jag känner mig trygg ifall oväntade händelser plötsligt inträffar.

Covid och aset Putins orättfärdiga intrång i Ukraina är exempel på oväntade händelser. Nu säger jag inte att det är krig jag förväntar mig för jag tror inte att risken är hög för detta i Sverige (även om den är klart högre idag än för några veckor sedan) men plötsliga förändringar är något vi kan förutsätta kommer fortsätta ske. Och då vill jag vara mentalt och materiellt förberedd på detta så jag, och mina närmaste, har så stora förutsättningar som möjligt för att klara av det.

För vi lever i en värld med människor. Allt som sker går inte att förutse men vi kan vara helt säkra på att allt som sker inte kommer att vara logiskt eller rationellt. För det ÄR en värld med människor och de agerar ibland på fullständigt ofattbara sätt.