Sommaruppdatering

Lördag och solsken! Helt ensam ute på en städad balkong (tack vare kärestan) med en kopp kaffe och litet saft… Sonen jobbar, dottern är på något orienteringsevenemang, kärestan ute och semestrar i vildmarken (enligt uppgift bland björnar och vargar).

Startade dagen med att skörda en massa ruccola, jordgubbar och rädisor. Alldeles för mycket ruccola för att spara på så jag tänkte laga pesto och frysa in.

De första fyra vaktlarna har flyttat ut till en voljär och de 15 ägg som legat på jäsning i ett par veckor är på väg att kläckas (i alla fall ett av dem har en unge som funderar på att kika ut snart).

Jag tror livet just nu skulle kunna beskrivas likt ett organiserat kaos men kanske är det så jag levt hela tiden utan att reflektera över det. Mycket jobb och det ser ut att fortsätta efter sommaren då jag samtidigt (och troligtvis) kommer vidareutbilda mig till distriktsjuksköterska.

Går i väntans tider för att finna en hem där jag slipper leva i lägenhet men det finns inga passande för tillfället så det är bara att avvakta. Men allt går annars enligt plan tror jag. Klart det finns delar i planen som liggar litet efter eller inte verkar bli som jag tänkt mig från början men man får ju göra sitt bästa för att anpassa sig efter omständigheterna.

Så, sommar då eller? Hoppas på att få jaga åska idag för det behövs litet vatten och blixtar 🙂

/J