Sverigedemokrati

Jag har vacklat litet fram och tillbaka med hur och om jag skall skriva något om det här, utan att dessutom bli långrandig, men det verkar luta åt att det blir skrivet likafullt. Det jag mumlar om är följande:

Varför jag skulle kunna rösta på Sverigedemokraterna och varför jag INTE kan rösta på Sverigedemokraterna.

Så, litet kort, varför?

Först och främst skulle jag se det som en protesterande käftsmäll åt nutidens mediatränade politikerbroilers som inte lyckas ha en egen åsikt om något… alls. Ta decemberöverenskommelsen som exempel. Det fanns inget i den som borgade för att en mogen politik skulle kunna växa därur utan endast ett åsidosättande av demokratiska spelregler. För att hindra ett litet parti att ens ha möjlighet att påverka något bedömdes det bättre att en svag regering i minoritetsställning skulle få igenom dåliga förslag som andra partier lätt (ja LÄTT) kunde ha förhindrat. Hur kan någon respektera ett sådant lamt agerande? SD gjorde det inte.

Och ja, mediaträning… Hur många är egentligen intresserade av att höra någon berätta om något den tror att andra vill höra men på ett såpass luddigt sätt att det egentligen inte är något av vikt den förtäljer? SD går ut med en åsikt och förklarar varför de har den.

Pk-fållan… Jag är synnerligen trött på att det ses som något positivt att konsekvent göra sitt yttersta för att aldrig någonsin trampa någon på tårna. Vet ni vad? När man lever i en demokrati med yttrandefrihet ingår det att människor får tåla att höra saker de inte håller med om. Det är inget att bli ”kränkt” över utan ett fantastiskt tillfälle att säga ”Hörrö du, det där är ju bara skitsnack…” och så är utbytet av tankar, idéer och värderingar igång. Precis som det skall vara med andra ord. Rätt eller fel ingångsvärden så sätter SD ut näsan och öppnar för den sortens diskussioner.

I SD’s paradgren visade det sig att de etablerade partierna numera kovänt och, utan att erkänna det, gett dem rätt. Det har ingenting med brist på medmänsklighet att göra utan mer med att en politikers primära uppgift borde vara att se till befolkningens bästa och inte för egen del försöka plocka offentlighetens godhetspoäng på andras bekostnad. Det var mer ett matematiskt problem än etiskt/moraliskt. Det rör sig egentligen mindre om kronor och ören än ren kapacitet och hur man bäst förvaltar det kapital vi de facto besitter.

Varför inte?

Alla dessa flarn vilka har en retorisk förmåga i likhet med en upprörd gåsmamma kombinerat med ett intellekt och konsekvensanalytisk förmåga som bättre passar sig i forntidens varietéer jämte självförlöjligande dvärgar, siamesiska tvillingar och skäggiga damer.

Det tragiska är att vi finner dessa på alla nivåer i det partiet och jag önskar inte ge någon av dem någon makt att förändra då de, med stor sannolikhet, kommer ställa till mer än de ställer till rätta. Det är förvånansvärt hur fullständigt tillintetgjorda de tillåter sig bli i och med denna brist på intelligent debatterande. De väljer en offensiv och bufflig debatteknik framför en inlyssnande och resonerande och faller snabbt på eget grepp eftersom de snart ger sig i kast med olika former av personangrepp istället för att lugnt utveckla sin ståndpunkt. Och ej att förglömma är det inte sällan endast ett ämne de orkar vara semi-inlästa på. Fall utanför det ämnet och de framstår än mer som babblande fånar…

Jag skulle vilja tillstå att utan Jimmy Åkersson finns det ingen framtid för det partiet då jag har inte sett någon med en framtoning och smidighet i de leden som skulle kunna bära manteln. Partiet är en fullständig idiotmagnet och har vuxit såpass fort att dessa idioter lyckas få positioner de är inkapabla att förvalta.

Så… litet kort kan man sammanfatta det med att jag gärna ser de etablerade partierna bli ledsna i ögat eftersom de satsar på helt fel saker istället för att tala ur skägget och förvalta det förtroende väljarna skulle vilja ge dem Jag ser gärna att de vågar vara intelligent kontroversiella  utan att hela tiden räkna på hur många röster de vinner eller förlorar på att våga ha en tydlig åsikt. Men… skulle jag då kunna lägga en röst på ett parti som verkar ha fler avkommor från incestuösa förhållanden i leden än vad som är statistiskt möjligt. Det ter sig osannolikt men omöjligt är det inte såvida de etablerade partierna inte börjar jobba politiskt för en bättre framtid än de gjort de senaste åren.

Visst, jag skulle kunna skicka en passning åt F! och Mp men börjar jag tänka på dem också fylls mitt sinne med depressivt tänkande och det känner jag inte för i afton…