Tiden passerar fort när klockan har stannat

Sedan barnens entré under fredagen har tiden bara svischat förbi. Man behöver inte ens göra något speciellt för att plötsligt bli teleporterad in i framtiden med ett förbryllat uttryck. Bland de bästa av minnen hamnar de där man bara samtalar och försöker svara på frågor om både det ena och andra. Förvisso med insikten om att det kan vara ett sätt för att slippa gå och lägga sig men det känns egalt i sammanhanget.

Jag försöker leva efter ”alltid tala utefter min sanning, alternativt delge min insikt i någon annans sanning, och aldrig undvika en förklaring på en fråga även om ämnet kan vara svårt” när jag talar med mina barn. Det blir såklart en avvägning för hur mycket information krävs det när t.ex. dottern inser att det funnits fler kvinnor i mitt liv än mamma? Visserligen inget stort problem då det inte är svårt att svara på följdfrågorna (jag sitter ju uppenbarligen på facit över vad som skett fram tills nu) men det finns ändock ett men.

Kikade litet på expressens skitsida igår och upptäckte att ett tåg hade kört på en rickshaw i Pakistan… Jag kan inte låta bli att undra hur de tänker när en sådan ”nyhet” publiceras. Är det något inre tvång av att kunna klämma in ytterligare litet meningslöst mänskligt lidande bland sidorna? Är detta vad läsarna vill ha serverat till morgonkaffet? ”Jo, det är ju jobbigt att ha fått diagnoser pankreascancer men tänk på stackarna i Pakistan”?

Folk dör ju hela tiden på en massa olika sätt och är verkligen den konkreta vetskapen om detta vad som behåller försäljningssiffrorna? Jag kan dock hålla med om att personen som kördes ihjäl av en man i en stulen hemglassbil förtjänade att få ett omnämnande men detta på grund av att:
1 – Det skedde i Sverige och
2 – Hur osannolikt var väl inte detta?

Idag kör jag en liten test med att publicera ett kort utdrag ur en textmassa. VIKTIGT är att inte tolka in en massa utan att se det som fiktion. Jag sätter lösenord på den för jag vill inte att den skall plockas upp av sökmotorer… Länken hamnar under detta passande youtubeklipp:

 

 
http://ns7.inleed.net/~ahlstrand/?p=25

Lösenordet är ”privat” men utan hartassarna (klarar du inte instruktionen så skall du inte läsa ;P )