Tillbaka till framtiden…

Det stora ämnet är fortfarande flyktingströmmen och, såklart, att hata Åkesson. Litet snabbt om flygbladet som delas ut till både flyktingar som eventuella lycksökare som söker sig åt vårt håll.

Det är utan tvivel ett ganska dåligt och illa skrivet blad. Under all kritik när det kommer från ett riksdagsparti som borde ha bättre vett än att låta ett blad med självmål gå igenom granskningen (såvida det inte är ytterligare ett medvetet drag för att få fri publicitet). Å andra sidan så har mitt förtroende för politikers intelligens på riksnivå aldrig varit så lågt som det är just nu så det kanske helt enkelt går i linje med förväntningarna.

Några av felaktigheterna borde ha varit bättre förklarade som t.ex. burkaförbud på allmän plats samt förbud mot halalslakt (eftersom det var detta som media valde ut att slå ner på). Vi har ju redan nu ett förbud mot den form av halalslakt de flesta av oss vänder oss emot och att klä sig på ett avvikande sätt lär inte heller bli förbjudet OM inte SD får tillräckligt många röster för att driva igenom detta. Å andra sidan har vi redan nu förbud mot att låta idioter visa sig vara idioter genom att bära svastika så vem vet…

Men vad är det mer än de två sakerna (jag slår ihop burka och niqab här) som går att vända sig emot? Men skall nog inte glömma att SD’s syfte med flygbladet är att avskräcka så det är inte konstigt att de inte tar med de positiva sakerna med att leva i vårt vackra land. Ja, just det… De skrev under med ”The people of Sweden”. Men är inte SD ”The people of Sweden” också? Jag menar, de skrev inte ”All people in Sweden” eller ”All citizens of Sweden” utan håller sig till ett mer luddigt ”begrepp”.

Jag kan själv inte riktigt räkna in mig i ”The people of Sweden” heller eftersom jag inte gillar när ett dokument tillåts gå i tryck trots att det finns uppenbara självmål i texten (och hur f-n tänkte de när de högerställde textmassan? Är det för att underlätta för de som läser från ”andra hållet”?) men det finns dock statistiska underlag för det de skriver och även har ett flertal andra partier, som håller sig i åsiktskorridoren, också uttryckt liknande åsikter i närtid.

Flygbladet var redan tidigare aviserat att det skulle komma och vad hade egentligen folk trott att det skulle innehålla? Syftet är att avskräcka och, märk väl, övriga partier tar det lugnt i avståndstagandet eftersom de vet att vi är på väg mot något vi inte på långa vägar kan hantera (MP undantaget eftersom de som vanligt är tämligen aningslösa om det mesta).

Det handlar inte om att Sverige är ett rikt land längre. Det handlar om att vi inte har förutsättningar att vara så ”goda” de vokala grupperna kräver att vi skall vara.

  • Vi har hög arbetslöshet.
  • Vi har inte utbildningsmöjligheter (fattas lärare och färre vill utbilda sig till detta)
  • Vi har bostadsbrist.
  • Vi har en sjukvård som går på knäna, det fattas pengar och framför allt fattas det personal.
  • Vi har inte möjlighet att upprätthålla lag och ordning i hela landet.
  • Vårt försvar kan inte lösa sin uppgift på ett betryggande sätt.

Jag förstår varför vissa politiker vill importera röster, jag förstår varför storföretag som IKEA vill importera nya kunder. Men jag förstår inte hur det kan finnas så många som inte fattar att vi inte har oändlig kapacitet i ett litet land med 9 miljoner innevånare.