Valet och kvalet

Om någon missat det är det val idag. Jag tror att det blir regeringsskifte och att SD blir tredje största parti samt troligtvis vågmästare i större omfattning än föregående mandatperiod. Jag tror också att världen kommer finnas även nästa vecka…

För mig känns det som om valrörelsen kom igång ganska sent men det kan bero på att media inte riktigt fick tummen ur förrän sommaren nästan var över. Kan också bero på att de politiska partierna väljer att satsa på guldfiskminnet och inte spenderar pengar på att upplysa om deras förträfflighet under en tid då detta kan falla i glömska.

Jag försökte förklara för mina barn hur partier och röstning går till i Sverige. Att de flesta partier kunde ha några vettiga synpunkter men att inget hade rätt i allt och vi då får försöka rösta på det minst sämsta alternativet (bortsett då att starta ett eget parti). Det kan låta konstigt men från min sida är det precis så som jag resonerar. Eller vänta nu… F! har nog inget som är värt att rösta på…

Det har varit en ganska ful valrörelse där massmedia, ”opartiska” SVT/SR inkluderat, tydligt har valt sida. Jag har nämligen väldigt svårt att tro på att all inkriminerande information om  SD-företrädare bara helt plötsligt har uppenbarat sig just i anslutning till valet. Det är också som så att övriga partier inte är utan skelett i garderoben men att dessa inte alls basunerats ut på samma sätt.

Ta ”dammsugarnazisten” som exempel. En bild på en 17-18årig kvinna som på en efterfest dammsuger med en svastika på armen. Bilden var några år gammal och vad jag sett har hon inte fått förklara just vad som var anledningen till att hon bar märket. Hon skulle helt enkelt förgöras. Märk väl, det är inte olagligt att bära svastika, bara att göra det offentligt. Själv skulle jag lätt kunna se mig i en situation där jag kunde hamna på bild bärande samma märke och jag är helt övertygad om att jag inte är nazist.

Jimmies spelande var en annan sak som kom fram ganska sent i valrörelsen men som knappast var något som skett alldeles nyligen. Det var dessutom så att det inte var en halv miljon i förlust utan att han hade omsatt den summan. Själv har jag flera gånger satsat en femhundring på nätpoker och, med låga insatser, spelat flera kvällar i följd. Omsättningen kanske har rört sig om 15-20000 under dessa kvällar (små vinster som sedan har förlorats) men den totala förlusten har fortfarande varit 500:- Jag tycker jag har fått valuta för min femhundring eftersom jag har haft underhållning under många timmar. Nu har såklart Jimmie haft en helt annan lön och därav kunnat spela i litet högre division än undertecknad…

Att det endast är SD’s partiledare som om och om igen måste ta personligt ansvar för att det funnits idioter inom partiet samtidigt som andra ledare inte behöver göra det är också väldigt konstigt. Moderaterna hade folk som uttalade sig rasistiskt men inte behövde Reinfeldt ta ansvar för det. Sossarna hade någon pedofil och någon röstfuskare men jag hörde inte Löfven avkrävas en förklaring till varför eller hur han kände inför detta.

Nåväl, det skall bli skönt när valdammet lägger sig men det kommer troligtvis vara kaos i natt och under morgondagen i sociala medier. Själv tycker jag ni skall följa vad ert intellekt säger er vara det bästa alternativet och gå och rösta!

Eller tja… om intellektet säger ”F!” så kan ni stanna hemma ty då är det defekt och behöver repareras… ;P

2 svar på ”Valet och kvalet

 1. Trodde jag redan kommenterat det här inlägget men nähäpp!

  Flera gånger innan valet har jag stött på ”jag röstar hellre på SD än på F!” och även om du inte uttryckte dig exakt måste jag ändå kommentera saken här: för varenda gång har jag kliat mig i skallen. ”Man” röstar alltså hellre på rasister än på feminister? Är det inte en smula obehagligt?

  • Nej, jag tror inte alls att det är så de resonerar. Det är inte person utan politik som hägrar och vad gäller F! så var den ”politiken” sanslöst sinnesförvirrad. SD’s politik har åtminstone delar som går att förankra i någon form av verklighet och därför finns där större skäl att rösta på den.

   Nu är det viktigt att påtala att det säkert finns fler helyllerasister kvar i SD (samtidigt som du finner detta även i andra partier) men det är inte uppbyggandet av Treblinka utanför Tvååker som SD gick till val på utan primärt en invandringspolitisk reform som inget annat parti vågar tala om. Och jo, jag skriver vågar för jag har träffat få människor som tycker den nuvarande invandringspolitiken är något vidare bra men få av dem vågar säga det högt eftersom allt numera är svart eller vitt.

   Jag är för jämlikhet. Min dotter skall ha precis samma möjligheter, utifrån hennes förutsättningar, som vilken annan människa som helst men stod valet endast mellan F! och SD så hade min röst fallit på det senare.

Kommentarer är stängda.