Yay politik!

Man kan väl lugnt påstå att vi levt i någon form av politiskt kaos sedan valet och detta inte helt utan anledning men det kommer jag till senare.

Jag finner det litet intressant att så många saker kommit till ytan vad gäller nya ministrar utan att det blivit någon åtgärd utan endast ursäkter och svepande under mattan. När alliansen kom till makten fick nya människor lämna politiken på grund av petitesser som att de undvikit betala tv-avgift (trots att detta egentligen var ett politiskt ställningstagande även om det inte var rätt).

Nu har vi, bland annat, en vice statsminister som är en uppenbar hycklare och tydligen inte gillar män något vidare, ministrar som inte kan det område inom vilket de skall verka (tyvärr inte helt ovanligt) och ministrar som vägrar tala med massmedia.

Till detta framkommer dessutom ett gnällande, från vänsterpolitiker och krönikörer med begränsad tankeförmåga, över att de inte ”tillåts” regera eftersom högerblocket fortsätter driva den politik och ideologi som väljarna röstat på.

Vi har kaos i politiken och ett väldigt svårt parlamentariskt läge beroende på att vänsterblocket förlorade valet. S var förvisso det största partiet men sett till blocken så har högern majoritet med över 52%. Tyvärr hade inte alliansen vett nog att fortsätta ta ansvar för Sverige genom att samarbeta med SD i de frågor de faktiskt inte tycker helt olikt. Självfallet skulle inte SD’s politik vara den allenarådande politiken i ett sådant samarbete utan det skulle vara ett jämkande med givande och tagande men framför allt skulle det vara ett stabilt politiskt läge med en ekonomisk politik som faktiskt visat sig vara bra för Sverige. Det hade varit att ta ansvar!

Min förhoppning, även om jag misstänker att våra politiker är alldeles för fega och insnöade för att våga ta ansvar i ett läge som inte blev som de tänkt sig, är att SD röstar på den borgerliga budgeten och att detta i slutänden leder till att regeringen faller. Skulle ett nyval rendera i samma läge så hoppas jag också på att högern tar sitt ansvar och lyssnar till väljarna genom att inse att det är bättre för Sverige med stabil politik än detta vakuum som nu existerar.

Som jag tidigare påpekat så fungerade inte exkludering av SD utan detta gav dem bara fler röster. Det är dags att testa en ny taktik.