Yup, jag röstar på F!

Tja, det finns ju inga reella alternativ så varför inte rösta på något fullständigt meningslöst. jag menar, de lär inte komma in i riksdagen och få något att säga till om ändå. Dessutom verkar de ha funnit den magiska penningmaskin som flödar ut rikedomar till alla och envar. Hur kan man inte uppskatta detta? Allt till alla (som inte är CIS-män då).

Annars har, den komprimerade och eskalerade, valfjäskperioden varit ganska underhållande. Alliansen har fortfarande inte bett om ursäkt för decemberöverenskommelsen (något som kanske kunde fått mig att rösta på något av de alternativen) men de har i alla fall kommit fram till att det var en dålig ide sett ur väljarperspektivet. Vänsterkanten är fantastiskt roliga med en statsminister som fortsätter ropa 100 MILJARDER I SKATTESÄNKNING när detta bevisligen aldrig funnits som ett förslag. MP finner regeringen vara ytterst kompetent vilket gav många skratt och gamla VPK fortsätter med långa målande berättelser om fiktiva personer för att ge legitimitet åt att höja skatten till 120%.

Gårdagens debatt gav faktiskt sken av att politikerna på scen hade känslor och, något jag länge efterfrågat, inte hela tiden höll sig till prefabricerade och godkända medietränade uttalanden. Synd att det tagit så lång tid innan de förstod att valboskapen vill se människor som företräder dem istället för putsade argumentkanoner som bara skjuter ut meningslösa uttalanden som ändå inte gör någon skillnad dagen efter valet.

BTW… Jag har inte hört många deltidare inom vården som vill ha heltid. De har deltid för att de inte orkar med en heltid eftersom det är ett tufft jobb både fysiskt som psykiskt. Att det dessutom inte finns tillräckligt med händer i vården gör knappast det lättare.

Om man skulle våga sig på en gissning om valutgången så blir SD den stora vinnaren (igen) och antingen så får M eller S samarbeta med dessa alternativt med varandra. Hur det än blir så kommer de ”gamla” partierna vara förlorare oavsett hur de gör.

Lokalt har det poppat upp ett ”parti” utan partiprogram som de facto endast är ett par med åsikter. Inte nog med att de har åsikter utan dessa åsikter har dessutom glidit över i ”vit makt-träsket”. Sett till deras ”valsedel” består den så gott som uteslutande av släkten vilket inte direkt ger dem någon större trovärdighet. Men det är klart, vill man inte förstå att man är fel ute när man, som båda huvudnamnen på listan, blivit utkastade från de partier de försökte klättra inom så är det nog inte långt till slutsatsen att det fattas en hel del insikter…

Så, jag röstar väl på F!. Eller inte… Det är svårt att finna någon som är värd en röst. Fick, av min dotter, höra att ”Bordercollie-partiet” kanske är ett vettigt alternativ. Hur det än blir så är jag nöjd om MP åker ut. Då är det en bra dag för Sverige.